Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 31 maart 2017

‘True Tone-scherm in volgende iPhone’

De volgende iPhone krijgt naar verluidt een True Tone-scherm. Apple introduceerde de techniek die niet alleen de helderheid, maar ook de kleuren van het scherm automatisch afstemt op het omgevingslicht samen met de 9,7-inch iPad Pro in maart van 2016.

Volgens analisten van Barclays komt True Tone zowel naar de iPhone 7s, iPhone 7s Plus als de speciale iPhone Edition/iPhone 8 die ter ere van het tienjarig bestaan van de iPhone wordt uitgebracht.

Het gerucht is gebaseerd op een vermeende inkooplijst van Apple, waarop een nieuwe sensor voor het opvangen van omgevingslicht staat. Deze werkt met vier kanalen in plaats van twee en kan zo naast de intensiteit van het licht ook het spectrum meten en het scherm hierop aanpassen.

True Tone op de 9,7-inch iPad Pro – Klik/tap voor groter.

True Tone is verwant aan Night Shift, de functie die bij zonsondergang blauwtinten uit het scherm filtert zodat het prettiger voor de ogen is. In tegenstelling tot Night Shift werkt True Tone veel subtieler en doorlopend om de tinten van het scherm aan het omgevingslicht aan te passen. Zo zal het scherm in een ruimte met veel TL-verlichting meer blauwtinten tonen, en in een ruimte met huiselijke, warmere verlichting het scherm ook warmere tinten laten weergeven. (Via: MacRumors)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘True Tone-scherm in volgende iPhone’
Sluiten