Taiwan wordt het vijftiende Apple Pay-land

6 reacties

Apple Pay wordt binnenkort in Taiwan gelanceerd. De contactloze betaaldienst van Apple zal met zeven banken in het land van start gaan, maar is alleen bruikbaar voor klanten die een Visa of MasterCard aan hun bankrekening hebben gekoppeld.

In Taiwan moest Apple wachten op groen licht van de Commissie financieel toezicht in het land. Dit is nu rond en Apple Pay Kan in 46 winkelketens, waaronder Carrefour, Starbucks en lokale retailers gebruikt worden.

In het algemeen werkt Apple Pay ook met betaalterminals bij retailers die NFC ondersteunen, maar niet expliciet door Apple genoemd worden. Apple Pay werkt ook in 8 Taiwanese webshops.
apple pay web taiwan 16x9
Taiwan is het vijftiende land dat de dienst krijgt. Apple Pay is momenteel beschikbaar in Australië, Canada, China Frankrijk, Hongkong, Ierland, Japan, Nieuw-Zeeland, Rusland, Singapore, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten en Zwitserland. Volgens actuele geruchten volgt een lancering in Duitsland en Italië snel. We hoorden ook geruchten over België, maar die zijn inmiddels ontkracht.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Jamie Yang

  Goed voor mijn vrouw:)

 • Profielfoto
  Danny Veugelen

  Vind dat uitrol wa te lang duurt. Heb Apple watch en iPhone die ermee over weg kunnen maar België zal wel weer laatste zijn

 • Profielfoto
  Imade

  In Nederland komt Apple Pay niet.. toen ik gisteren mijn Apple Watch ter reparatie achter liet had ik 2 opties of weer daar ophalen of thuisbezorgen.. maar dan moest ik wel een credit card bezitten.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Imade: dan heb je volgens mij ook niks aan Apple Pay. Naar wat ik gehoord heb, werkt dat alleen met een credit card en de meeste Nederlanders gebruiken hun bankpas voor betalingen en geen credit card.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dat wilt natuurlijk niet zeggen dat Apple ons die bankpas-maniertjes niet kan afleren. We gebruikte ook ooit allemaal een Nokia (none smartphone) en wij nuchtere Nederlanders kregen natuurlijk niet meteen van dag 1 de iPhone maar we mochten er eerst heel veel lezen over hoe andere met een slimme telefoon werkte en wij nog niet. Een jaar later kwamen wij aan de beurt.

  Zo werkt dit ook. Ze rollen het eerst uit in landen waar je niet raar wordt aangekeken wanneer je twee Happy Meals afrekent met een creditcard en als laatste komen die landen aan de beurt waar ze betaalpas-geil zijn.
  Tegen die tijd heb je natuurlijk al lang links of rechts gezien dat het prima werkt en dan sta je er meer open voor. Je bank zal dan anticiperen op deze techniek en je de mogelijkheid aanbieden om heel simpel zonder gedoe een creditcard op hun naam aan te bieden. Aan de achterkant zullen ze het wel zo maken dat de bank automatisch al het geld van je creditcard meteen kan afhouden van je betaalrekeningen zodat jij niet veel gedoe hebt en continu die openstaande creditcard rekeningen moet voldoen.

  Prima oplossing toch.

 • Profielfoto
  Niels

  Zolang Apple via transactiekosten aan Apple Pay verdient, zullen de Nederlandse banken en winkels de boot afhouden. Dat is ook één van de redenen dat Nederlandse winkeliers niet al te geil zijn op het gebruik van credit cards, dat kost geld en dit moeten ze dan of uit eigen zak betalen of doorberekenen aan de klant in de vorm van bijkomende transactiekosten.

  Ik zie persoonlijk meer in de optie die bijvoorbeeld Vodafone nu via hun Wallet app biedt: contactloos betalen met Paypal en daarbij zelf bepalen of je dit via je bankrekening of creditcard wilt laten verlopen. Bovendien wordt ook de OV-chipkaart ondersteund, ben je ook gelijk van die plastic pas af.

  Wel jammer dat dergelijke apps niet op een iPhone werken, Apple heeft NFC namelijk (nog) niet opengesteld. Maar ja, Apple moet natuurlijk wel een geldige reden houden om hun eigen betaalproduct te pushen, anders worden de aandeelhouders nerveus.