Noh! Ook Stories in Facebook Messenger

11 reacties

Facebook is ervan overtuigd dat je een awesome leven hebt en niets liever wil dan een verhaal van je dag, opgeleukt met filters en stickers, met je vrienden delen. Dit verdwijnt na 24 uur automatisch om ruimte te maken voor het volgende avontuur.

Klinkt bekend? Ja. Snapchat pionierde deze ‘Stories’ en Facebook bracht ze naar Instagram. WhatsApp volgde met statusupdates en nu heeft ook Facebook Messenger het onder de naam Messenger Day.

Messenger heeft al langer een vernieuwde camera, maar laat je foto’s die met de camera gemaakt zijn nu ook toevoegen aan je dag. Er zijn 5000 effecten om een foto op te leuken en daarnaast kan tekst of een eigen tekening toegevoegd worden. Filters, zoals op Snapchat, ontbreken vooralsnog.

messenger day 001
Klik/tap voor groter.

De functie wordt de komende dagen naar alle gebruikers uitgerold. In het hoofdscherm van Messenger zie je onder je recente gesprekken straks ook een overzicht van Stories Messenger Day-verhalen die vrienden hebben gepost. Facebook test de functie -die een antwoord op de explosieve groei van Snapchat is- overigens ook in zijn eigen app.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  GT1988

  Noh?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Verbaasde “No!” – “nee toch!”

 • Profielfoto
  ro_me

  Ja, maar, ik heb ook een awesome leven!

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Wat kan iemands leven leuk zijn zonder FaceBook
  Vier a vijf jaar geleden FB vaarwel gezegd

  Awesome

 • Profielfoto
  Broer T.

  ^ Same here. Ik heb zelf wel een awesome leven (totally), maar dat van mijn vrienden bleek zo verrekte vervelend dat ik al na een paar weken de brui aan dat hele facebook heb gegeven. Wat een opluchting.

 • Profielfoto
  html-junky

  Noh… wow

 • Profielfoto
  nicj56

  Nah…. Gebruik het al niet op WhatsApp, begin je toch langzamerhand de schijt van te krijgen… Straks ga ik nog overwegen om een oude nokia 3310 uit de doos te halen.

 • Profielfoto
  4GTL

  Vreselijk toch. Ik had al een grondige hekel aan dat snapchat gedoe, nu begin mijn messenger app ook vervuild te geraken met die onzin.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Troep, die je net zo makkelijk kan negeren dan dat zij het toevoegen gelukkig.

  ‘Ons’ Apple doet natuurlijk ook net zo hard mee aan die onzin, met hun levendige tekeningetjes op de Apple Watch, en de onophoudelijk stroom onzinnige emoji’s.

  Anyway; ik heb geen moeite om daar geen enkele aandacht aan te besteden.

 • Profielfoto
  Maikelw

  De facebook app opstarten duurt 4 keer langer dan het opstarten van de telefoon. Iets met slechte code en te veel troep. Dit is ook weer zo een geweldige innovatie. Waarom uitrollen naar iedereen? Zet het gewoon als add-on in een store ofzo, weg met die troep.

 • Profielfoto
  SvS

  Straks ga ik nog overwegen om een oude nokia 3310 uit de doos te halen.

  Dan heb ik goed nieuws voor je, er komt binnenkort een nieuwe 3310 uit! Met kleurenscherm whaaah.

  En verder, jaja alsof we het nog niet goed weten. FB verzamelt graag alles van je leven. Wat je eet, wat je doet, en wat je grappig vindt. Leuk. Ha. En nog steeds stappen er mensen in. Idd, negeren kan makkelijk.
  Accu gaat trouwens langer mee, zonder zulke apps op de iOS.