Noh! Ook Stories in Facebook Messenger

Raymon op 09 maart 2017 11 reacties Laatste door SvS

Facebook is ervan overtuigd dat je een awesome leven hebt en niets liever wil dan een verhaal van je dag, opgeleukt met filters en stickers, met je vrienden delen. Dit verdwijnt na 24 uur automatisch om ruimte te maken voor het volgende avontuur.

Klinkt bekend? Ja. Snapchat pionierde deze ‘Stories’ en Facebook bracht ze naar Instagram. WhatsApp volgde met statusupdates en nu heeft ook Facebook Messenger het onder de naam Messenger Day.

Messenger heeft al langer een vernieuwde camera, maar laat je foto’s die met de camera gemaakt zijn nu ook toevoegen aan je dag. Er zijn 5000 effecten om een foto op te leuken en daarnaast kan tekst of een eigen tekening toegevoegd worden. Filters, zoals op Snapchat, ontbreken vooralsnog.

messenger day 001

Klik/tap voor groter.

De functie wordt de komende dagen naar alle gebruikers uitgerold. In het hoofdscherm van Messenger zie je onder je recente gesprekken straks ook een overzicht van Stories Messenger Day-verhalen die vrienden hebben gepost. Facebook test de functie -die een antwoord op de explosieve groei van Snapchat is- overigens ook in zijn eigen app.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

11 reacties

Profielfoto

GT1988 op 09 maart 2017

Noh?

Profielfoto

Raymon [moderator] op 09 maart 2017

Verbaasde “No!” – “nee toch!”

Profielfoto

ro_me op 09 maart 2017

Ja, maar, ik heb ook een awesome leven!

Profielfoto

iMac Lover op 09 maart 2017

Wat kan iemands leven leuk zijn zonder FaceBook
Vier a vijf jaar geleden FB vaarwel gezegd

Awesome

Profielfoto

Broer T. op 09 maart 2017

^ Same here. Ik heb zelf wel een awesome leven (totally), maar dat van mijn vrienden bleek zo verrekte vervelend dat ik al na een paar weken de brui aan dat hele facebook heb gegeven. Wat een opluchting.

Profielfoto

html-junky op 09 maart 2017

Noh… wow

Profielfoto

nicj56 op 09 maart 2017

Nah…. Gebruik het al niet op WhatsApp, begin je toch langzamerhand de schijt van te krijgen… Straks ga ik nog overwegen om een oude nokia 3310 uit de doos te halen.

Profielfoto

4GTL op 10 maart 2017

Vreselijk toch. Ik had al een grondige hekel aan dat snapchat gedoe, nu begin mijn messenger app ook vervuild te geraken met die onzin.

Profielfoto

KarelWillem op 10 maart 2017

Troep, die je net zo makkelijk kan negeren dan dat zij het toevoegen gelukkig.

‘Ons’ Apple doet natuurlijk ook net zo hard mee aan die onzin, met hun levendige tekeningetjes op de Apple Watch, en de onophoudelijk stroom onzinnige emoji’s.

Anyway; ik heb geen moeite om daar geen enkele aandacht aan te besteden.

Profielfoto

Maikelw op 10 maart 2017

De facebook app opstarten duurt 4 keer langer dan het opstarten van de telefoon. Iets met slechte code en te veel troep. Dit is ook weer zo een geweldige innovatie. Waarom uitrollen naar iedereen? Zet het gewoon als add-on in een store ofzo, weg met die troep.

Profielfoto

SvS op 10 maart 2017

Straks ga ik nog overwegen om een oude nokia 3310 uit de doos te halen.

Dan heb ik goed nieuws voor je, er komt binnenkort een nieuwe 3310 uit! Met kleurenscherm whaaah.

En verder, jaja alsof we het nog niet goed weten. FB verzamelt graag alles van je leven. Wat je eet, wat je doet, en wat je grappig vindt. Leuk. Ha. En nog steeds stappen er mensen in. Idd, negeren kan makkelijk.
Accu gaat trouwens langer mee, zonder zulke apps op de iOS.

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?