Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 maart 2017
Leestijd: 1 minuut

Noh! Ook Stories in Facebook Messenger

Facebook is ervan overtuigd dat je een awesome leven hebt en niets liever wil dan een verhaal van je dag, opgeleukt met filters en stickers, met je vrienden delen. Dit verdwijnt na 24 uur automatisch om ruimte te maken voor het volgende avontuur.

Klinkt bekend? Ja. Snapchat pionierde deze ‘Stories’ en Facebook bracht ze naar Instagram. WhatsApp volgde met statusupdates en nu heeft ook Facebook Messenger het onder de naam Messenger Day.

Messenger heeft al langer een vernieuwde camera, maar laat je foto’s die met de camera gemaakt zijn nu ook toevoegen aan je dag. Er zijn 5000 effecten om een foto op te leuken en daarnaast kan tekst of een eigen tekening toegevoegd worden. Filters, zoals op Snapchat, ontbreken vooralsnog.

Klik/tap voor groter.

De functie wordt de komende dagen naar alle gebruikers uitgerold. In het hoofdscherm van Messenger zie je onder je recente gesprekken straks ook een overzicht van Stories Messenger Day-verhalen die vrienden hebben gepost. Facebook test de functie -die een antwoord op de explosieve groei van Snapchat is- overigens ook in zijn eigen app.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Noh! Ook Stories in Facebook Messenger
Sluiten