Apple Store gaat offline, dinsdag nieuwe producten?

Door: Raymon Mens - 40 reacties

Een opmerkelijke aankondiging op de onlangs vernieuwde systeemstatus-pagina van Apple. Dinsdag gaat de Online Apple Store tussen 08:00 en 13:30 uur offline voor onderhoud. Het voor het eerst dat Apple dit onderhoud vooraf aankondigt.

In maart werden een aantal nieuwe producten zoals iPads verwacht. Apple heeft nog geen uitnodigingen voor een event verzonden, dus wellicht worden de nieuwe producten direct in Apple’s webshop geplaatst.

Verwacht wordt: een iPad Pro 2 in een nieuw formaat. Naast de 12,9-inch iPad Pro er een 10,5-inch formaat komen dat de 9,7-inch versie vervangt. Dit zou ook de meest innovatieve iPad zijn met een kleinere rand en een in het scherm geïntegreerde home-knop. (Zie ook → 10,5-inch: het juiste formaat voor de nieuwe iPad Pro)

Naast de nieuwe nieuwe reeks iPads wordt ook een RED-versie van de iPhone 7 en een 128GB iPhone SE verwacht. Tot slot kunnen we misschien op vernieuwde Macs rekenen… Of het is gewoon regulier onderhoud. Hoe dan ook, wij zitten dinsdag klaar om je direct op de hoogte te stellen.

storeoff
Aankondiging van het onderhoud – Klik/tap voor groter.

Reacties

40 reacties
 • Profielfoto
  boo-lee

  Verwarrend iin de context van dit artikel dat Nederlanders “wellicht” gebruiken als synoniem voor “misschien” terwijl het voor Vlamingen “waarschijnlijk” betekent.:)

 • Profielfoto
  gipsman

  @boo-lee
  ‘Wellicht’ is wellicht ?iets minder waarschijnlijk dan ‘waarschijnlijk’, maar ik leg mij neer bij jouw analyse.

 • Profielfoto
  GT1988

  Regulier onderhoudt zou je toch ’s nachts verwachten, dan kunnen we er nu toch bijna wel van uit gaan dat er nieuwe producten in de store gezet worden?

 • Profielfoto
  koekiewous

  Waar blijven die nieuwe macs?

 • Profielfoto
  Andor Bastiaenen

  @GT1988 Wanneer er wereldwijd onderhoud wordt gepleegd, wanneer is het dan precies ’s nachts?

 • Profielfoto
  ro_me

  @GT1988 Wanneer er wereldwijd onderhoud wordt gepleegd, wanneer is het dan precies ’s nachts?

  Dat is een goede vraag!

  Dit staat er op de US pagina;

  Apple Online Store – Upcoming Maintenance
  Tomorrow, 8:00 AM – 1:30 PM
  All users will be affected
  The Apple Store will be updated and unavailable during this time.

  Dit staat er op de Australische pagina;

  Apple Online Store – Upcoming Maintenance
  Tomorrow, 8:00 AM – 1:30 PM
  All users will be affected
  The Apple Store will be updated and unavailable during this time.

  En in Brazilië;

  Apple Online Store – Manutenção futura
  Amanhã, 08:00 – 13:30
  Todos os usuários serão afetados
  A Apple Store será atualizada e estará indisponível durante este período.

  Maar er staat ook ‘tomorrow’, dat is het dus al in Australië, of bedoelen ze dan overmorgen?

  Lijkt er op dat er dus helemaal geen nieuwe producten komen, maar er wat geëxperimenteerd wordt of zo.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @ro_me: Ik heb het niet gecheckt, maar lijkt me logisch dat die tijden worden aangepast aan de hand van jouw lokale tijd. In dit geval Nederlandse tijd. Waneer je bij andere landen kijkt, zal in dat geval alleen de vertaling anders zijn.

 • Profielfoto
  PH-SKY

  Dinsdag is (meestal) wel een een product release dag voor Apple… Spannend!

 • Profielfoto
  ro_me

  @Raymon
  Effe geprobeerd en idd, het gaat via de klok ingesteld op je mac. Tijdszone aanpassen en je krijgt de correcte tijd die bij de betreffende tijdszone hoort!

 • Profielfoto
  Leon

  Nieuwe producten introduceren zonder evenement. Lekker goedkoop voor Apple. Je zou denken dat ’n evenement meer of minder niet echt uitmaakt. Misschien denken ze: Even testen of we met 0 inspanning gewoon kunnen blijven verkopen…

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Voor de nieuwe voorjaar collectie  watch bandjes hoef je geen evenement te organiseren.;-)

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het heeft denkt ik meer te maken met het feit dat ze alleen met wat speelgoed zullen komen dat je morgen amper op de website kunt vinden. Die iPad Pro 10.5″ waar iedereen het over had zal morgen gewoon een iPad Air 3 zijn en daarnaast zullen ze nog wat gaan friemelen aan bestaande iPads en iPhones qua prijzen of opslagvolumes. Stel je zou een event organiseren en dan niet verder komen dan een iPadje en wat speelgoed dan maakt ook iedereen gehakt van je de volgende dag.

  Je kunt niet met je pielemuis in de hand op dat podium gaan staan blaten dat je volgens bepaalde lijstjes het meest innoverende bedrijf ter wereld bent en dat je elke morgen wakker wordt met de gedachte om ons leven te veranderen en dan kom je aanzetten met iPadje terwijl iedereen op zoveel meer zit te wachten.

  Als zoiets zou gebeuren dan grijpen zie die Tim Cook de dag op de parkeerplaats en gaan ze met hem op de schouders door de straten van silicone city voordat ze hem 4 Mac Pro’s, 8 Mac mini’s en 12 iMacs aan zijn benen binden en hem daarna in de San Francisco Bay flikkeren.

 • Profielfoto
  steveb

  het wordt een website upgrade.

  als er nieuwigheden zijn zal het niet veel soeps zijn.
  wat lichte upgrades in de specs.
  hier en daar een kleine prijs daling.
  – stock opruiming mac mini. 1,4 ghz zal binnenkort wel verdwijnen.
  ( de middelste wordt 749 aka 50 goedkoper de duurste 998 = 101 afprijzing)
  – iPad mini 2 met cellulair mag ook een stuk goedkoper

  misschien is er een kleine kans dat de A10x chip tevoorschijn komt in de iPad pro

  de grootste iPad pro heeft ook nog een inhaal beweging te maken t.o.v. het 9,7 inch model
  namelijk de camera moet nog van 8mp naar 12 mp. en voorzien worden van treu tone flash en 4K video met super slomo
  ook die FaceTime camera loopt achter

  ook time capsule mag wat zijn prijs zakken en misschien een upgrade naar 5TB en/of 10TB

 • Profielfoto
  Shmoo

  Time Capsule is dood – samen met de AirPorts in deze begraven. Tijdens de WWDC krijg je (eindelijk) iCloud backup voor Mac in de nieuwe versie van mac OS zodat opa’s app Time Machine naar het kerkhof kan. Of mensen die niet upgraden er nog lekker jaren mee kunnen spelen.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Wireless backup van mijn 1TB schijf? Nee dank. Been there, tried that. Volkomen onwerkbaar. Is TM traag? Jazeker: abominabel. Zelfs op een 7200RPM USB 3.0(of was het 3.1).

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Wireless backup van mijn 1TB schijf? Nee dank. Been there, tried that. Volkomen onwerkbaar. Is TM traag? Jazeker: abominabel. Zelfs op een 7200RPM USB 3.0(of was het 3.1).

 • Profielfoto
  PowerMac

  @ ahenket: tja, als je al je files dubbel hebt hahaha

 • Profielfoto
  AddVariety

  Ik vind het behoorlijk naïef van jullie als Apple fanaten om te denken dat Apple een compleet nieuw product direct op de website knalt zonder event eraan gekoppeld. Buiten het feit dat de geschiedenis ons heeft geleerd dat dit nog nooit is gebeurd voor de significante productcategoriën zoals iPad/iPhone/Mac/Watch, zou het ook bijzonder slechte marketing zijn.

  Dus om dit vervolgens als nieuws te brengen, ook al wordt het “wellicht” genoemd, is veel te hoopgevend. Breng het dan hoogstens als wishful thinking in de laatste regel, nadat je aangeeft dat het spec bumps of onderhoud kan zijn: “maar wie weet worden we blij verrast met een compleet nieuwe iPad?”. Dat geeft al een hele andere lading aan het artikel.

 • Profielfoto
  SvS

  Ik geloof het allemaal niet zo. Idd, wat AddVariety zegt.

 • Profielfoto
  jasper050

  Iets nieuws zal er dus wel komen

 • Profielfoto
  midas

  Een paar jaar geleden waren de updates altijd op dinsdag en vaak zonder aankondiging.

 • Profielfoto
  polansky

  Een webwinkel die ‘Offline’ gaat en dat in 2017.

  Halloooo Apple – Lekker van deze tijd.

 • Profielfoto
  PH-SKY

  Een webwinkel die ‘Offline’ gaat en dat in 2017.

  Halloooo Apple – Lekker van deze tijd.

  Dat is gewoon strategie, geen gebrek aan ‘kunnen’;-)

 • Profielfoto
  polansky

  Strategie of niet – achterhaald is het wel in 2017.

  Maar goed Apple loopt tegenwoordig vaker achterop dan voorop.

  Petje af voor het Apple marketing team om keer op keer haar fanbase zo voor het lapje te houden. Het is knap dat je als tech bedrijf oude technologie als nieuw en ‘innoverend’ kunt verkopen. Een nieuwe ‘strik’ en een luxe ogend doosje is alles wat er nodig is om een Apple fan voor de gek te houden.

 • Profielfoto
  Berend

  Thunderbolt 3 “hulpmiddelen”, voor de MBP2016 misschien?

 • Profielfoto
  ozzie X

  Achterhaald? Nee hoor, alle Apple sites melden nu dat er iets gaat komen, de spanning wordt opgebouwd en iedereen wil weten wat Apple heeft klaarstaan. Briljante marketing die geen cent kost.

  Dat het allemaal niet zo spannend is waar Apple uiteindelijk mee komt, mij zal het eerlijk gezegd ook worst wezen, doet er verder niks aan af.

  En tja “voor het lapje houden” is iets dat elk bedrijf doet. Het is slecht eens in vele, vele jaren dat er echt iets opzienbarends nieuws komt dat de wereld verandert. Apple heeft dat moment inmiddels lang geleden gehad en dat komt niet nog eens langs de komende tijd.

 • Profielfoto
  no_poo

  @Polansky, De rest van de site kunnen ze ook zonder problemen updaten. De Store zal er wel volledig uit gaan om te voorkomen dat je net een order aan het plaatsen bent als vervolgens dat product verdwijnt. En tja, dramatisch effect. Het werkt heel goed. Prima marketing.

 • Profielfoto
  PH-SKY

  Volledig mee eens! Ze kondigen dingen groter aan dan dat ze zijn. Maar daartegen komt dat ook onder andere door de geruchten, mensen verwachten iets van Apple en teleurstelling is meestal het resultaat van verwachting.

  Ik heb inderdaad ook het idee dat andere tech bedrijven Apple steeds beter kunnen bijbenen. Kijk maar naar de foto’s van de gelekte Galaxy S8. Als Apple dit jaar bijvoorbeeld alleen maar weer met hetzelfde design iPhone komt en weeeeer een S versie, dan zijn ze naar mijn idee ingehaald qua design.
  Het probleem ligt volgens mij bij de attitude van Apple. Ze zijn gewend voorsprong te hebben op het gebied van innovatie en door die gewenning naar mijn idee lui geworden. Maar laat ik niet te voorbarig zijn, de nieuwe iPhone moet natuurlijk nog aangekondigd worden.

 • Profielfoto
  error

  Ik heb slechts behoefte aan drie dingen: een Mac mini (formaatje Apple TV), een iPad Pro mini en een kleiner model Apple Pencil. Ik heb hier geen keynote event voor nodig. Gewoon vandaag bestellen en morgen in huis. Dus.

 • Profielfoto
  ajschot

  zal niet veel zijn hoor, wat kleine hardware update’s… meer geheugen snellere processors kleine marginale update’s.

  hier en daar misschien een paar eurootjes erbij

 • Profielfoto
  HJ

  “website down” is een marketing tool, Apple heeft helemaal geen downtime van hun online store nodig om een update te doen, dat kan direct zonder downtime. Wat wel nieuw is, normaal kondigt Apple iets aan en dan is het meestal een paar weken voordat het beschikbaar is. Is nu alles nieuw nu ook direct beschikbaar of moeten we ook de voor de nieuwe items een paar weken wachten?

  En of het achterhaald is?

  Blijkbaar hebben we het toch over, maar niet iedereen werkt voor marketing.

 • Profielfoto
  Eprom

  Een webwinkel die ‘Offline’ gaat en dat in 2017.

  Halloooo Apple – Lekker van deze tijd.

  Dat heet Marketing!
  Wij plakken ook de etalage van de winkel dicht voordat we de inhoud vervangen. Mensen worden graag nieuwsgierig gemaakt.

 • Profielfoto
  Chiel1990

  apple TV is nieuw geloof ik, die heeft nu een usb-c poort. Of had hij deze al?

 • Profielfoto
  Vroegah

  Chiel: ATV4 heeft (had) al een usb-c poort, bedoeld voor herstel via itunes.

 • Profielfoto
  KR1275

  Alleen een nieuwe iPad… en iPhone RED.

  Moet daar zoveel heisa om gemaakt worden?? Ik ga maar weer aan het werk.

 • Profielfoto
  error

  Anti-climax. Geen iPad Pro updates. Rode iPhone (meh), een non-Pro iPad en exit iPad Air en iPad mini 2… Voordeel: kost mij helemaal niets.

 • Profielfoto
  error

  Dat Clips gaat falen, net als alle social media pogingen van Apple.

 • Profielfoto
  Chiel1990

  Er is ook een nieuwe app aangekondigd: Clips

 • Profielfoto
  Vroegah

  Anti-climax idd:oops:

 • Profielfoto
  fixar

  @ chiel1990

  …had ie al