Zo reken je in Safari af met autoplay video

4 reacties

Zolang het financieel kan, zullen wij je niet belasten met video-advertenties die tussen artikelen verschijnen of ineens in een hoek beginnen te spelen. Op andere websites komt dit echter wel voor. Gelukkig is er in Safari een manier om autoplay video uit te zetten.

Allereerst start je de Terminal op om het debug-menu van Safari te activeren. De terminal is te vinden in de map Hulpprogramma’s van je Mac, of door in Spotlight naar ‘Terminal’ te zoeken.

Geef vervolgens het volgende commando in, druk op enter en herstart vervolgens Safari:
defaults write com.apple.Safari IncludeInternalDebugMenu 1

Na het herstarten van Safari verschijnt in de menubalk bovenin een nieuwe optie genaamd ‘Debug’. Hier kun je onder Media Flags de optie Disallow Inline Video aanzetten. Dit zal video’s tussen tekst en aan de randen van het scherm nog wel laden, maar automatisch afspelen beperken. Je dient zelf op de play-knop te drukken.

disallowinline001
Klik/tap voor groter.

Het is niet aan te raden andere opties in- of uit te schakelen. Je kunt het debug-menu weer via de terminal uitschakelen, de instelling die autoplay video beperkt, blijft ingeschakeld. Verberg het menu door in de terminal het volgende commando in te geven:
defaults write com.apple.Safari IncludeInternalDebugMenu 0

(Via: KirkVille)

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik zag dit gisteren op Twitter voorbij komen en had hem in de leeslijst gezet. Heerlijk menuutje, vooral onderaan Sync iCloud History.

 • Profielfoto
  koen

  Toffe tip! Het werkt trouwens niet met de Safari Technology Preview.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Even een update. Dit functie blijkt in de praktijk helemaal niet zo cool te zijn als men dacht dat het was.

  Deze inline video block. Zorgt er voor dat geen enkel filmpje meer in een site kan worden afgespeeld. Als je nu naar YouTube surft en je druk op een filmpje dan moet je elke keer op Play drukken om het filmpje af te spelen + en dit nog het ergste van alles. Elk filmpje wordt zodra je op Play drukt uit de site getild en opent in fullscreen preview.

  Dit is dus een compleet waardeloze optie om aan te zetten als je het over gebruikersgemak hebt.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  ^ Bij mij is dat wisselend. Een groot deel van de keren wordt gewoon de reclame geskipt. Dus werkt het feitelijk als volledige adblocker.
  Indien je al een andere adblocker hebt dan is het effect misschien anders.

  En alles wat niet werkt (haast niets bij mij) gooi je gewoon in de Technology Preview. Ondertussen prima stabiel.(y) Installeer wel de laatste versie (25) want in eerdere versies blijft YouTube niet doorspelen. Is opgelost.