Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 maart 2017
Leestijd: 1 minuut

Stagehand: nieuwe platformgame voor iOS keert de spelregels om

De meeste platformgames onderscheiden zich vooral door de stijl en gebruikte karakters. Stagehand is op een andere manier uniek: je bestuurt de omgeving in plaats van Frank, de hoofdrolspeler. Hij rent automatisch, aan jou de taak om de weg vrij te maken.

Dit maakt Stagehand lastig om mee te beginnen, maar erg leuk en verfrissend als je de mindfuck die dit veroorzaakt eenmaal te boven bent. Uiteraard ontbreken muntjes en andere obstakels niet.

Het principe achter Stagehand is dat ieder segment van de grond verticaal kan bewegen. Soms is het genoeg om de grond op gelijke hoogte te brengen, andere keren moet je wanneer hoofdrolspeler Frank over een segment loopt de grond snel omhoog bewegen om over een gat te springen of muntjes te pakken. Daarbij is het oppassen geblazen voor obstakels.

Oppassen voor obstakels.

De game is gemaakt door Big Bucket. De studio die ook achter succesvolle games als The Incident en Space Age zit. Er is veel aandacht voor detail: zo wordt de taptic engine van de iPhone 7 gebruikt voor voelbare feedback en is er een dag- en nachtmodus die automatisch wisselt. De soundtrack is fijn en de graphics retro. Stagehand is het type game dat alleen op apparaten met een touch screen te spelen is en de heren van Big Bucket Software hebben hier goed gebruik van gemaakt. Een aanrader voor het weekend!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stagehand: nieuwe platformgame voor iOS keert de spelregels om
Sluiten