Spotify Connect nu ook vanaf lockscreen iOS te bedienen

11 reacties

De update-omschrijvingen van de Spotify-app zijn meestal nutteloos, maar dat de app krijgt wel nuttige nieuwe features. In versie 7.8.0 zit een handige functie: je kunt Spotify Connect-apparaten nu vanaf het lock­screen van je iPhone en ook vanaf Apple Watch bedienen.

Voorheen kon dit alleen vanuit de app zelf of het control center na het ontgrendelen van een iOS-apparaat, maar nu ook vanaf het lock­screen. Het is niet nodig om de iPhone of iPad te ontgrendelen.

De Spotify-app moet op de achtergrond geopend zijn terwijl muziek afgespeeld wordt, maar hoeft niet actief te blijven. Bediening vanaf het lock­screen blijft ook wanneer Spotify op de achtergrond draait werken. Dit werkt met ieder Connect-apparaat zoals een speaker, of zoals in ons geval een iMac waar Spotify op speelde.

connect-lockscreen-001
Klik/tap voor groter.

Dit is ook handig op de Apple Watch. Hoewel Spotify geen Apple Watch-app heeft, kan de Apple Watch wel media via het lock­screen van de verbonden iPhone bedienen. Spotify Connect verschijnt bij de ‘huidige’ applicatie in het dock. Deze functie vereist minimaal versie 7.8.0 van de Spotify-app op iOS. Deze is op 6 maart vrijgegeven.

spotify-connect-watch
Het werkt ook op de Apple Watch.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  NI3LS

  Ik heb deze versie, maar niets van te vinden. Jammer!

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Wat is het nut van die eerste zin?

 • Profielfoto
  Shmoo
 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Ik heb het woordje nutteloos nu een link naar een afbeelding gemaakt. Beetje moeilijke omschrijving, geef ik toe.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Btw die bediening vanaf de Apple Watch is al langer dan deze update. Ik gebruik Spotify nu een weekje of twee en bij mij was die functie er altijd al.

 • Profielfoto
  LT Barclay

  Ik weet ook niet wat hier nieuw aan is. Dit bestaat al een hele tijd

 • Profielfoto
  Clemens

  Het is wel nieuw hoor, heel misschien hebben jullie meegedraaid (zonder het te weten) in een testgroep. Als je de muziek lokaal op je iPhone afspeelt met Spotify, dan had je die feature idd altijd al. Ook als je de muziek afspeelde via AirPlay werkte dit. Wat nu nieuw is, en waar ik zelf heeeeeel blij mee ben is dat deze feature nu ook werkt als je via Spotify Connect de muziek afspeelt op b.v. je versterker.

  Ik vind het overigens een waardeloze trent dat steeds meer apps geen changelog meer bijhouden. Waardeloos.

 • Profielfoto
  Brandsi

  Echt mijn grootste frustratie is nu opgelost. Genieten.:)

 • Profielfoto
  Dakterras

  Dan heb ik blijkbaar onwetend meegedraaid in een testgroep, want ik heb dit al zeker 2 maanden… Wat ik zelf heel fijn vind aan de functie is dat je het volume van je Sonos speaker via het lockscreen sneller/makkelijker in kunt stellen dan vanuit de Spotify app. In de Spotify app heb je naar mijn mening te veel tussenstappen in het volume.
  .
  Edit: Wat die changelogs betreft. Dat heeft denk ik met het beleid van de App Store te maken. Het is heel lastig om een update te plannen, omdat je bij Apple totaal geen zicht hebt op wanneer een update door de screening komt. Dus wat veel bedrijven doen is in een ogenschijnlijk nietsbetekenende update nieuwe functies stoppen die ze pas later unlocken. Dat wil je dan nog niet in je changelog zetten natuurlijk.

 • Profielfoto
  sjonnie

  Bestaat deze functionaliteit ook voor applemusic?

 • Profielfoto
  sjonnie

  Is deze functionaliteit er ook voor Apple music?