Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 maart 2017

SoundCloud gered door lening van 65 miljoen euro

De donkere wolken boven SoundCloud zijn voorlopig verdwenen. Eerder deze maand bleek dat de dienst in geldnood zat, geen investeerders kon vinden en offline dreigde te gaan. Dat is voorkomen door een nieuwe lening van 70 miljoen dollar (65 miljoen euro).

De start-up die zich richt op alternatieve muziek, remixen en podcasts, schrijft rode cijfers en boekte in 2015 een verlies van 51 miljoen euro. Door de nieuwe lening kan SoundCloud langer bouwen aan winstgevendheid.

Lening in plaats van investering

De dienst zegt met de nieuwe financiële middelen, die van verschillende investeringsbedrijven afkomstig zijn, te gaan bouwen aan een groeiend en financieel stabiel platform. Het is niet voor het eerst dat SoundCloud een lening in plaats van investering aangaat. Vorig jaar leende de start-up al 35 miljoen dollar (23 miljoen euro) om online te blijven.

SoundCloud heeft naar eigen zeggen 175 miljoen gebruikers per maand en kan dankzij de nieuwe investering weer meer dan een jaar online blijven. Zonder de lening had de dienst het eind van het jaar niet gehaald.

SoundCloud op het web.

Ook Spotify schrijft rode cijfers

Hoewel streaming muziek als de toekomst wordt gezien, steken alle grote spelers zich diep in de schulden om dit mogelijk te maken. Niet alleen SoundCloud, maar ook Spotify ziet zijn verliezen oplopen en boekte in 2015 een verlies van 184,5 miljoen euro, in 2014 was dat 165,1 miljoen. Het Zweedse bedrijf kan echter rekenen op het vertrouwen van investeerders, iets dat SoundCloud niet heeft.

Resultaten SoundCloud in oogopslag (€m)

Diagram: OMT – Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
SoundCloud gered door lening van 65 miljoen euro
Sluiten