Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 maart 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Siri integreert in iOS 11 met iCloud en iMessage’

Naar verluidt wordt Siri dit jaar weer een beetje nuttiger. In iOS 10 maakte de assistent van Apple een grote sprong door apps te ondersteunen en in iOS 11 staat integratie met iMessage en iCloud op het programma, weet de Israëlische website The Verifier.

Integratie met iCloud moet zorgen voor cross-platform functies en voorkeuren die gesynchroniseerd worden tussen apparaten. In iMessage-gesprekken kan Siri nuttig zijn met bijvoorbeeld datums prikken.

Overal dezelfde Siri?

Momenteel heeft Siri niet op ieder platform dezelfde functionaliteit. Zo weet de assistent op de Apple TV meer van films, maar kan ze geen wekker of herinnering aanmaken. Hoewel de informatie van The Verifier summier is, lijkt een toekomst met Siri die via iCloud overal dezelfde functies heeft en je voorkeuren kent een logische volgende stap.

Siri op de Apple TV.

Integratie in iMessage-gesprekken

In iMessage-gesprekken kan Siri nuttig zijn als assistent die dingen opzoekt. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een afspraak, waar je @Siri kunt vragen om de beschikbare tijden in je agenda op te sommen en deze te vergelijken met die van je gesprekspartner. Denk ook aan andere dingen zoals het opzoeken van restaurants in de buurt en het plannen van een route. Google doet dit met zijn Google Assistant al en Apple heeft een patent dat precies deze functionaliteit omschrijft.

Google Assistant kan al assisteren in gesprekken.

Tijdens WWDC 2017 zal Apple op 5 juni de eerste iOS 11-functies tonen. Eerder werd al bekend dat FaceTime waarschijnlijk gesprekken met meerdere personen gaat ondersteunen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Siri integreert in iOS 11 met iCloud en iMessage’
Sluiten