‘Siri integreert in iOS 11 met iCloud en iMessage’

8 reacties

Naar verluidt wordt Siri dit jaar weer een beetje nuttiger. In iOS 10 maakte de assistent van Apple een grote sprong door apps te ondersteunen en in iOS 11 staat integratie met iMessage en iCloud op het programma, weet de Israëlische website The Verifier.

Integratie met iCloud moet zorgen voor cross-platform functies en voorkeuren die gesynchroniseerd worden tussen apparaten. In iMessage-gesprekken kan Siri nuttig zijn met bijvoorbeeld datums prikken.

Overal dezelfde Siri?

Momenteel heeft Siri niet op ieder platform dezelfde functionaliteit. Zo weet de assistent op de Apple TV meer van films, maar kan ze geen wekker of herinnering aanmaken. Hoewel de informatie van The Verifier summier is, lijkt een toekomst met Siri die via iCloud overal dezelfde functies heeft en je voorkeuren kent een logische volgende stap.

siri-tvos10
Siri op de Apple TV.

Integratie in iMessage-gesprekken

In iMessage-gesprekken kan Siri nuttig zijn als assistent die dingen opzoekt. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een afspraak, waar je @Siri kunt vragen om de beschikbare tijden in je agenda op te sommen en deze te vergelijken met die van je gesprekspartner. Denk ook aan andere dingen zoals het opzoeken van restaurants in de buurt en het plannen van een route. Google doet dit met zijn Google Assistant al en Apple heeft een patent dat precies deze functionaliteit omschrijft.

google assistant in gesprekken
Google Assistant kan al assisteren in gesprekken.

Tijdens WWDC 2017 zal Apple op 5 juni de eerste iOS 11-functies tonen. Eerder werd al bekend dat FaceTime waarschijnlijk gesprekken met meerdere personen gaat ondersteunen.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  De eerste serieuze toegevoegde waarde van Siri moet naar mijn mening nog gevonden worden. Maar dat gaat op voor al die voice activated hulpjes.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Siri heeft ontzettend veel potentie maar blijkt nu niet meer dan een eierwekker en iets om de lichten aan te doen.
  Zeker in het Nederlands kun je niet op Siri vertrouwen. En ze is dom. Als ik vraag om de lichten in de woonkamer en eetkamer aan te doen snapt ze het niet. Dat moet per kamer. Ook het commando ‘laat x weten dat ik later ben’ resulteert in een bericht ‘dat ik later ben’. Je kunt dus niet natuurlijk praten.
  Meerdere talen is helemaal een ramp waardoor bediening van apps, muziek, films en andere buitenlandse zaken onmogelijk wordt. Zelf genetische uitspraken geven hopeloze resultaten.
  En dan heb je het nog niet eens over die keren dat m’n Apple Wacht Siri niet actief maakt als ik tegen haar schreeuw. En dan onder de streep je bijna handmatig alles sneller gedaan krijgt dan wanneer je op Siri moet wachten…

 • Profielfoto
  error

  Nou, er moet nog heel veel gebeuren voor ik tegen Macs en iOS dingen ga zitten praten. Die paar keer dat ik Siri heb gebruikt was het resultaat lachwekkend. Ik heb het inmiddels ook overal uit staan.

 • Profielfoto
  Pjotr

  Ja, Siri. Wanneer je Engels praat lukt het nog een beetje. Mijn Nederlandse uitspraak wordt door Siri niet begrepen. Wanneer ik een muziek nummer met Engelse titel gebruik gaat het helemaal fout.

 • Profielfoto
  Pjotr

  Het zal in de toekomst echt beter worden.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Alles zal beter worden, maar het duurt nu wél al jaren. Siri is vooral grappig om ’s te laten zien op een feestje met Androids:) want iPhone gebruikers kennen ‘m al.
  Siri is wel veel beter geworden in begrip van de taal. Hij maakt minder fouten. En kent zelfs flauwe grapjes als ‘Hoelang is een Chinees’.
  Mijn zoon gebruikt ‘m echt voor instellen wekkers, agenda etc. En ik voor dicteren en wegsturen van een bericht, maar alleen als ik in de auto rij. Wat erg slecht is, is de stemherkenning. Als ik Hé Siri gebruik, reageert hij op mijn stem, maar ook op de stemmen van mijn broer en van mijn zoons. Als iemand Hé Siri zegt, reageren soms drie iPhones tegelijk…;!
  Intussen wacht ik vooral totdat Siri van een wat houterige nieuwslezer verandert in een sexy vrouw;-) Dat scheelt al heel wat!

 • Profielfoto
  bebitoes

  Ooit wordt het beter en praat Siri als je schoonmoeder en dan wil je er van af;-)

 • Profielfoto
  Doede

  Ik gebruik Siri erg veel voor dicteren bij met name WhatsApp. Werkt erg goed!