Simyo: nieuwe abo’s en 4G voor iedereen

11 reacties

Goed nieuws voor abonnees van KPN-dochter Simyo. Vanaf vandaag kunnen alle klanten kosteloos gebruik van 4G maken, voorheen moest hier € 5 per maand extra voor betaald worden. De provider introduceert daarnaast ook nieuwe abonnementen.

Klanten die 4G nog niet geactiveerd hebben, kunnen dit doen via Mijn Simyo op de website of in de Simyo-app. Bij de nieuwe bundels stijgt de prijs van de kleinste belbundel, terwijl data goedkoper wordt.

Simyo belbundels per 14 maart 2017

De provider schaft een aantal bundels af en introduceert een bundel met onbeperkt bellen. Het kan voor bestaande klanten met een grote bundel lonen om over te stappen naar de onbeperkte variant.

min/sms:1002003005001250Onbeperkt
Prijs oud€ 5€ 6€ 7€ 11€ 15
Prijs nieuw€ 6€ 7€ 12

Simyo databundels per 14 maart 2017

De kleinste databundels van 200 en 500MB komen te vervallen. De kleinste bundel is nu 1000MB. Alle grotere bundels krijgen een lagere prijs.

 200MB500MB1000MB2000MB4000MB
Prijs oud€ 6€ 7€ 9€ 14€ 24
Prijs nieuw€ 7€ 10€ 15

Prijzen zijn op basis van een jaarabonnement, voor een maandelijks opzegbaar abo moet € 1 per maand extra betaald worden. Voor bestaande klanten verandert er niets, tenzij zij hun bundels aanpassen.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  xaddict

  Dus 27€ voor niet-unlimited. Hoeveel kost het goedkoopste wel-unlimited pakket momenteel in Nederland?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Wat zeg.. Hallo.. Hoor je mij… ? Wacht, ik loop even naar buiten.

  Gaat het tegenwoordig alleen nog maar om hoeveel data je ergens bijkrijgt en hoe laag het maandbedrag is?

 • Profielfoto
  SvS

  Is Simyo dan niet zo goed qua dekking, Shmoo?

 • Profielfoto
  steveb

  Lijkt mij zeer duur

 • Profielfoto
  Thoomas

  @Shmoo: Ik heb een tijdje Simyo gehad. Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN, en heeft uitstekend bereik. Simyo heeft in dat opzicht dus een prima prijs/kwaliteit verhouding.

  Bij bijvoorbeeld KPN ben je echter weer voordeliger uit als je veel gebruik maakt van buitenlandbundels, daar is Simyo wel minder voordelig in.

 • Profielfoto
  MEEUW

  Er zijn maar 4 providers. En heel veel aanbieders.
  En de ene heeft beter bereik dan de ander. Dus dat simyo op kpn netwerk gebruik maakt, zeg niks.
  Als het op wiki staat, betekend niet dat het zo is ;).

  Ik had niet zo goed bereik ermee. Vooral binnen.
  Maar afin, het blijf een duur abbo. 20,50 of 21 euro zit je bij ben of tele2.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Is Simyo dan niet zo goed qua dekking, Shmoo?

  .
  Dat weet ik dus niet daarom denk ik daar aan.

  Vroeger was dat vooral wel een heel groot probleem in Zuiden vooral. Als je in de Randstad woonde of werkte kon je natuurlijk gewoon de goedkoopste provider nemen die er was en had je altijd bereik. Echter als je in het Zuiden woonde dan moest je echt geen T-Mobile nemen want dan was in je Valkenburg in niemandsland.
  Hier moest je vroeger echt KPN of Vodafone nemen wilde je fatsoenlijk kunnen bellen zonder dat je in een tunnel zat of verbindingen gewoon wegvielen om de 3 seconde even zo’n halve tel dat je niets kon verstaan.

  En ja dat praat over dat Telfort, Ben en al die andere speelgoedproviders het netwerk van een van de grotere provides gebruiken dat is natuurlijk alleen maar lulkoek en een verkooppraatje want anders verkopen ze helemaal niets. Het moet wel interessant blijven.
  Dit wilt niet zeggen dat als jij op het netwerk van KPN zit dat je ook dezelfde kwaliteit krijgt als iemand die bij KPN zelf 68,- per maand betaald voor zijn/haar abonnement.
  Daar zullen vast wel lagen van kwaliteitsverbindingen inzitten. Ik neem aan dat KPN Business op vergelijkbare manier een iets beter netwerk heeft over die lijn dan alle 3,- Telfort klantjes.

 • Profielfoto
  bjorngra

  Om je 4G te activeren moet je inloggen en Bundels aanpassen kiezen. Dan kun je onderaan 4G activeren.

  Let wel dat je op je iPhone ook even kijkt of 4G aan staat:
  Instellingen > Mobiel netwerk > Opties mobiele data > Gesprekken en data > 4G selecteren.

  Ik heb al een jaar of 4 Simyo en ben er tevreden mee.

 • Profielfoto
  SvS

  Ik “ben ook van de provincie” en zit bij KPN, vaak tot altijd 4G, zeer goed, hiervoor goedkopere Hollandsnieuwe, maar de dekking daarvan was hier ook hondsberoerd. Steeds vaker E of GPRS ipv 3G (toen ik vorige iPhone nog had) dus daarom ben ik benieuwd naar de eerlijke dekkingsgebied. Ik kan wel vragen hier hoe het bevalt, maar de meeste lezers komen dan van dikker bevolkte gebieden, dus dat “het bevalt mij erg goed” gaat hier niet altijd op. Daarom betaal ik inderdaad liever wat meer voor KPN met een uitstekende dekking bùiten de randstad en grotere steden.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …Hoeveel kost het goedkoopste wel-unlimited pakket momenteel in Nederland?

  .
  € 35,- voor T-Mobile Go. Unlimited NL & EU.

 • Profielfoto
  Rickje

  Ik betaal 14,80 in de maand.
  Onbeperkt internet en 200 belminuten/smsjes.

  Helemaal top.