Selectie WWDC scholarships aangepast

3 reacties

Ook dit jaar kunnen studenten en scholieren kans maken op gratis verblijf en toegang tot WWDC 2017 van 5 tot en met 9 juni door een zogenaamd scholarship te winnen. Apple heeft het selectie­proces aangepast en vereist niet langer een app in de App Store.

Studenten of scholieren van minimaal 13 jaar worden geacht zich uit te leven met een Swift Playground op de iPad of in Xcode. Er dient een ‘eye catching’ scene van ongeveer 3 minuten gemaakt te worden.

Aanvullende eisen

Apple laat de precieze invulling vrij. Er zijn verder slechts een aantal regels: De Playground moet offline werken, Engelstalig zijn en op iPad met Swift Playground of Mac met Xcode gemaakt zijn. Het mag geen groepswerk zijn en er moet een omschrijving van maximaal 500 woorden bijgevoerd worden. Een CV bijvoegen is optioneel en speelt geen rol in de selectie, maar kan worden doorgegeven aan recruiters bij Apple.

swiftplaygroundipadpro
Swift Playgrounds op de iPad Pro – Klik/tap voor groter.

Inzenden vóór 2 april

De inzendingen openen op 27 maart en moeten vóór 2 april om 17 uur (lokale tijd in San Francisco) binnen zijn. De gelukkige winnaars worden op 21 april 2017 bekendgemaakt. Apple heeft ook een speciaal forum voor studenten die zich inschrijven geopend.

Als je geen student bent, kun je je vanaf 27 maart om 19 uur Nederlandse tijd aanmelden voor WWDC. Een ticket kost $ 1599 en zal er een loting zijn om de gelukkige 5000 winnaars die een kaartje mogen kopen aan te wijzen. De jaargelijke ontwikkelaars­conferentie wordt dit jaar in San Jose en niet meer in San Francisco gehouden.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik vind het anders wel een beetje tijd worden dat ze ons eens gaan vertellen wanneer ze dat maart event willen gaan houden.

 • Profielfoto
  koen

  Welk maart event?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Dat van de iPads. Je weet wel die PC vervangers met dat design pennentje.:razz: