Ruimte besparen met de Twitter-app

4 reacties

Twitter heeft zijn iOS-app bijgewerkt met een handige functie. Je kunt nu zien hoeveel ruimte de tijdelijke opslag van webpagina’s foto’s, video’s, GIF’s en Vines inneemt. Het is ook mogelijk om deze cache te legen om ruimte op je iPhone terug te claimen.

De instelling is te vinden onder het tandwiel-icoon van het tabblad Ik → Instellingen → Datagebruik. Het wissen van tijdelijke bestanden heeft slechts kort effect. De cache zal zichzelf naar verloop van tijd weer vullen.

twitter-data-001
Klik/tap voor groter.

Wil je permanent 170MB besparen? Verwijder dan de Twitter-app en installeer een alternatief. De Twitter-app is namelijk 189MB groot. Hoe dat kan? Geen idee, maar alternatieven als Tweetbot, Echofon en Twitterrific zijn nog geen 20MB en bieden vergelijkbare of betere functionaliteit.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Dropbox heeft toevallig gisteren ook precies dezelfde functie in hun iOS app gestopt via een update.

  Hopelijk volgen meer diensten snel.

  Wat betreft dat webopslag dat gaat echt heel erg snel. Elke keer als je een op een linkje in Twitter drukt en je bekijkt dan een website in Twitter dan wordt deze hele webpagina opgeslagen in Twitter. inc. Google-ads scripts en wat niet allemaal want AdBlock zit niet in Twitter. Gisteren alles geleegd en twee linkjes bekeken in Twitter – resultaat; wegopslag = 23mb.

  Erg fijn dat je zoiets dan kunt wissen en dat het niet 14 dagen in het systeem blijft zitten.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Fijn.
  Sommige apps hebben hele rare cache acties.
  Ik snap niet dat bij instellingen – opslag je de mogelijkheden hebt om cache, downloaded content en andere zaken te wissen. Even 9Gaggen en je bent zo een paar honderd mb verder.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Er is een manier om de cache te legen
  Als je minder dan bijvoorbeeld 100 MByte opslag ruimte hebt

  Open dan de iTunes app op je Apple device
  En probeer een film te kopen of huren
  Don’t worry , dit gaat dus niet lukken maar je cache van diverse apps worden wel weg gegooid

  Je krijgt op deze manier een paar honderd MBytes er bij

 • Profielfoto
  Shmoo

  Germ, dat mensen op die manier zijn gaan denken.