Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 maart 2017
Leestijd: 1 minuut

Ruimte besparen met de Twitter-app

Twitter heeft zijn iOS-app bijgewerkt met een handige functie. Je kunt nu zien hoeveel ruimte de tijdelijke opslag van webpagina’s foto’s, video’s, GIF’s en Vines inneemt. Het is ook mogelijk om deze cache te legen om ruimte op je iPhone terug te claimen.

De instelling is te vinden onder het tandwiel-icoon van het tabblad Ik → Instellingen → Datagebruik. Het wissen van tijdelijke bestanden heeft slechts kort effect. De cache zal zichzelf naar verloop van tijd weer vullen.

Klik/tap voor groter.

Wil je permanent 170MB besparen? Verwijder dan de Twitter-app en installeer een alternatief. De Twitter-app is namelijk 189MB groot. Hoe dat kan? Geen idee, maar alternatieven als Tweetbot, Echofon en Twitterrific zijn nog geen 20MB en bieden vergelijkbare of betere functionaliteit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ruimte besparen met de Twitter-app
Sluiten