Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 22 maart 2017
Leestijd: 1 minuut

Real-time locatiedelen naar Google Maps

Google breidt zijn Maps-app uit met een functie voor het real-time delen van je locatie. Je kunt straks zelf aangeven met wie en hoe lang je locatie gedeeld mag worden. Een reis kan ook als basis dienen, je locatie wordt dan gedeeld zolang je onderweg bent.

Gebruikers worden net als bij Apple’s Zoekt mijn Vrienden als bolletjes op een kaart weergeven. Google Maps gaat deze functie cross-platform uitrollen, zodat iOS- en Android-gebruikers elkaars locatie kunnen volgen.

Naast een locatie, kan ook een route gedeeld worden. Zo zien gebruikers hoe lang iemand nog onderweg is naar zijn eindbestemming. Handig bij een gezamenlijke afspraak. De functie komt volgens Google binnen enkele dagen naar Google Maps voor iOS en Android. Inloggen met een Google-account is vereist om locatiedelen te kunnen gebruiken.

Excuus voor de slechte afbeeldingskwaliteit. Google had alleen een gifje in onmogelijk formaat beschikbaar dat we aan elkaar geknipt en geplakt hebben – klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Real-time locatiedelen naar Google Maps
Sluiten