Proefperiode Apple Music in Nederland ingekort

12 reacties

Apple heeft de proefperiode voor Apple Music in Nederland aanzienlijk ingekort. Voorheen was het mogelijk om de streamingdienst drie maanden gratis uit te proberen, maar nu is dat nog maar één maand. Dit ontdekte OMT-lezer Jhingha vandaag.

Ons omringende landen zoals België, Duitsland en Frankrijk hebben nog steeds een proefperiode van drie maanden. Nederland lijkt wereldwijd het enige land waar de proefperiode is ingekort tot een maand.

Apple Music Nederland (links) en Apple Music België (rechts)
Apple Music Nederland (links) en Apple Music België (rechts) – Klik/tap voor groter.

De verandering is ergens tussen 6 en 10 maart ingegaan, blijkt uit een gearchiveerde kopie van de Apple Music-website. Dit is niet aangekondigd door Apple. Gevraagd naar een reactie, zegt Apple dat “prijzen en acties voor Apple Music van land tot land verschillen” zonder verder in te gaan op de exacte reden.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Ricardo95

  Klopt, ik merkte het pas ook toen ik Apple Music eens dacht te proberen. Ik ben er nog niet uit of ik bij Spotify blijf of naar Apple kom

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Er zijn genoeg alternatieven voor Apple Music.
  Ik gebruik met veel plezier de app MyTuner Radio. Deze radio app is beschikbaar voor iOs en voor MacOs. Tienduizenden radio stations wereldwijd. Gratis te downloaden.

  Dit is ook een leuke “Radio Garden in je webbrowser. Safari, Opera, Google Chrome wat jullie voorkeur ook mogen zijn.

  http://radio.garden/live/hilversum/radio538/

 • Profielfoto
  Shmoo

  Zo te zien ligt er veel kernafval opgeslagen in Nederland.

 • Profielfoto
  error

  Een maand proefdraaien is ruim voldoende. Ik was er destijds binnen 60 minuten al achter dat Apple Music voor mij nooit een Spotify-killer zal gaan worden.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Artikel aangevuld met (nietszeggende) reactie Apple.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Een maand proefdraaien is ruim voldoende. Ik was er destijds binnen 60 minuten al achter dat Apple Music voor mij nooit een Spotify-killer zal gaan worden.

  .
  Ja zo’n type ben jij volgens mij ook wel ja. Dat er alleen maar winnaars en verliezers zijn en dat deze diensten niet naast elkaar kunnen functioneren omdat er zoveel mensen zijn die er gebruik van maken dat je dit niet aan één groep zou moeten overlaten.

  Ik gebruik sinds kort ook Spotify (alleen op iPhone en iPad), ben er heel erg tevreden over maar ik gebruik het ook heel erg basic en niet al te vaak. Ik download een paar nummertjes op mijn iPhone om te luisteren tijdens het hardlopen en overdag vergeet ik meestal aan te zetten tenzij het ergens online genoemd wordt zoals nu. Dat zegt al wat voor ’n muziekliefhebber ik ben. not.

  Op dit moment zit ik op het familie-account van mijn zus dus het kost mij niets maar ik zou er zelf natuurlijk nooit 9,- per maand voor betalen wanneer je het zo minimaal gebruikt als ik doe. Het is vooral een handigheidje op dit moment.
  Illegaal downloaden is gewoon niet leuk meer, je moet weten wat je zoekt, waar je moet zoeken, dan downlanden, toevoegen aan iTunes en alle reclames eruit halen die de uploader erin heeft gezet om geld te verdienen, dan weer syncen naar je telefoon en dat elke 3 of 4 weken opnieuw. Frusterend gewoon. In dit soort diensten komt er precies te staan wat je mogelijk leuk zal vinden op basis van waar je naar luistert dus je hoeft het alleen maar aan te tikken, even luisteren of het wat is , zo ja, download naar een playlist en klaar.

  Nu moeten ze alleen nog eens met een abonnementje komen van 2,- per maand ( 20 – 25,- per jaar ) voor mensen zoals ik die in een maand tijd hooguit 5 cd’s luisteren of 4 a 5 uurtjes muziek dan is het wel rendabel anders niet.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Slechte zaak. Dat helpt niet het aantal abonnees uit te breiden. Ik heb samen met vijf familieleden een familieaccount; dan is het lekker voordelig. Sinds de update op iOS 10 is Apple Music wel veel minder interessant geworden voor muziekliefhebbers, omdat de persoonlijk samengestelde lijsten sindsdien ontbreken. Die waren erg leuk en verrassend. Nu is het veel algemener én de lay-out is foeilelijk..

 • Profielfoto
  leovanh

  Ik gebruik geen Spotify, AppleMusic of andere dienst.
  Mis ik iets? Neu…
  Ik heb genoeg aan mijn eigen muziek in iTunes en als ik iets leuks hoor op de radio, Shazam ik even en koop het. Call me old fashioned.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik luister ook meestal naar mijn eigen uploads van bijzondere CD’s en bootlegs. Heb heel veel bijzondere versies van nummers op mijn iPhone staan. Die Apple Music niet in z’n collectie heeft. Maar…bij in gebruik nemen van m’n iPhone 7 Plus heb ik de fout gemaakt om iCloud aan te zetten, waarna al die honderden bijzondere versies en demo’s razendsnel door Apple werden omgewisseld door de hele gewone versies… Even opnieuw aan de MacBook zou je zeggen om alles weer te herstellen. Maar die vertikt het al een tijdje om op te starten.:shock: #danmaarapplemusic

 • Profielfoto
  error

  Ja zo’n type ben jij volgens mij ook wel ja. Dat er alleen maar winnaars en verliezers zijn en dat deze diensten niet naast elkaar kunnen functioneren omdat er zoveel mensen zijn die er gebruik van maken dat je dit niet aan één groep zou moeten overlaten.

  Eh… pardon? Ik gaf alleen aan dat een maand proefdraaien genoeg tijd is om Apple Music te kunnen testen. Ik vind het uitstekend dat er naast Spotify nog veel meer alternatieven zijn… Apple Music is met hun R&B sterren en ‘exclusives’, hun radio, hun malle ‘For You’ suggesties niet voor mij gemaakt.

 • Profielfoto
  Pjotr

  Neu…
  Ik heb genoeg aan mijn eigen muziek in iTunes en als ik iets leuks hoor op de radio, Shazam ik even en koop he….

  Graag hoor ik hoe je dat voor elkaar hebt gekregen. iTunes op je iPhone die je muziek afspeelt? Sinds die Apple muziek app lukt dat bij mij niet meer.

 • Profielfoto
  Henk V

  Apple Music proefperiode, Dikke Nep
  Ik heb zon 30 nummers gedownload in het begin van de periode, toch heb ik al 2 rekeningen binnen en moet zo’n 20 euro betalen!
  Vraag hoeze, gratis proefperiode?