Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 maart 2017

NPO bevestigt: Apple TV-app in de maak

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is bezig met het ontwikkelen van een vernieuwd video-platform dat in mei het levenslicht moet zien. Naast offline kijken en persoonlijke aanbevelingen op basis van je kijkgedrag, komt er ook een Apple TV app.

Dat heeft de NPO gezegd tegen OMT-lezer Maarten, hij vroeg aan publieks­zaken of er een Apple TV-app kwam. Het antwoord van de omroep was dat deze als onderdeel van het nieuwe videoplatform gelanceerd wordt.

Een precieze timing heeft de NPO nog niet. De medewerker schrijft: “De app zal live gaan samen met ons nieuwe platform. Wanneer dit exact het geval zal zijn kunnen wij helaas nog niet zeggen. Ook wordt er gewerkt een aan oplossing voor problemen met AirPlay en Chromecast.”

In het verleden was er een tijdelijke Apple TV-app rondom het Glazen Huis van NPO 3FM.

In een reactie aan OMT laat woordvoerder Arthur Schuitemaker weten dat de app er inderdaad aankomt. “We hebben de Apple TV-app op de roadmap staan voor de upgrade van het nieuwe VOD-platform van de publieke omroep. We starten de ontwikkeling van deze app later dit jaar. Hij zal er nog niet bij de launch in het voorjaar zijn. Het is daarom nog te vroeg om nu in te gaan op de functionaliteiten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
NPO bevestigt: Apple TV-app in de maak
Sluiten