Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 maart 2017
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe opties voor herinstallatie in macOS 10.12.4

In macOS 10.12.4 heeft Apple de macOS Recovery-functie uitgebreid. Deze kun je gebruiken voor het opnieuw installeren van je Mac voordat je deze verkoopt of om een keer een frisse start met een schone installatie van macOS te maken.

Naast het opnieuw installeren van het bestaande besturingssysteem en de meest nieuwe versie via internet recovery, is het nu ook mogelijk om de macOS-versie die bij je Mac geleverd werd terug te zetten.

De opties hebben ieder hun eigen toetsencombinatie die direct na het opstarten van de Mac ingedrukt moeten worden, totdat de Recovery-modus verschijnt.

1) Dezelfde macOS-versie herinstalleren

De combinatie Command-R zal dezelfde versie van macOS die op je Mac aanwezig was herinstalleren, zonder up- of downgrade. Deze functie was altijd al aanwezig. Let op: indien je OS X El Capitan of eerder gebruikt, moet je de tweede optie gebruiken om er zeker van te zijn dat je Apple ID niet meer aan je Mac gekoppeld is.

2) Nieuwste versie installeren

De combinatie Option-Command-R zal de nieuwste macOS-verise die compatibel is met de machine installeren. Deze wordt via het internet worden gedownload. Voorheen installeerde deze ‘internet recovery’ modus de macOS-versie waar je Mac oorspronkelijk mee geleverd werd.

3) Installeer het oorspronkelijke OS

De combinatie Shift-Option-Command-R is nieuw in macOS Sierra 10.12.4. Deze zal de macOS-versie waar je Mac oorspronkelijk mee geleverd werd installeren. Indien deze niet meer beschikbaar is, zal de oudste versie die wel beschikbaar is gebruikt worden.

Klik/tap voor groter.

Let wel op dat het opnieuw installeren van macOS met deze drie opties je harde schijf niet wist, maar slechts een macOS-versie over je bestaande installatie zet. De harde schijf wissen dient voor herinstallatie via het schijfhulpprogramma te gebeuren. (bron: 1, 2)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe opties voor herinstallatie in macOS 10.12.4
Sluiten