Een nieuwe Mac gespot in macOS Sierra

18 reacties

Zien we tijdens een Apple-event in maart of begin april nieuwe Macs naast de iPad? Meerdere modellen wachten op een kleine (of grote) vernieuwing en de komst van een nieuwe 12-inch MacBook, Mac Mini of Mac Pro zou geen verrassing zijn.

Blogger Pike’s Universum heeft in de laatste beta van macOS Sierra 10.12.4 verwijzingen naar een nieuw moederbord gevonden. Het feit dat het maar één moederbord is, sluit de iMac en MacBook Pro al uit.

Nieuwe 12-inch MacBook meest waarschijnlijk

Van de naam worden we niet veel wijzer. Het moederbord heeft de mysterieuze naam Mac-14650A1CD8121A9F en hoewel er ongetwijfeld veel op een nieuwe Mac Mini of Mac Pro wordt gehoopt, vermoeden wij dat het hier om een nieuwe 12-inch MacBook gaat. Deze werd in april van 2016 ook geüpgraded en lijkt daardoor jaarlijkse vernieuwingen te krijgen. Te verwachten: een update naar de Intel Kaby Lake-chip en mogelijk integratie van de Touch Bar of Touch ID.
macbookrose
Hoewel er nog geen uitnodigingen verstuurd zijn, wordt er rekening gehouden met een Apple Special Event dat eind maart (volgende week?) of begin april plaatsvindt. Apple zou daar onder andere nieuwe iPads en een wellicht ook een nieuwe MacBook uit de doeken doen.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  steveb

  Misschien zien we eindelijk eens een echte thunderbolt op zijn volle snelheid.

  En nieuws of mac pro en mini echt verdwijnen uit de mond van Tim

  Of als Apple lastig wil doen komt de smartconnector naar de mac?

 • Profielfoto
  xaddict

  Nóg meer te dure laptops? :S

 • Profielfoto
  Shmoo

  Wie zegt dat er meerdere modellen van de volgende Mac mini zullen verschijnen?

  Als de volgende generatie mini de desktop versie van de 12″ Retina MacBook zou moeten worden dan heb je helemaal geen 2 of 3 verschillende versies meer nodig. Eén versie, zonder ventilator waardoor je ‘m zo compact kunt maken als een Apple TV en dan enkel een processor en/of opslag upgrade.

  Los daar weer van. Als ze serieus een event zouden houden en enkel met een Mac mini zouden komen en wat iPads dan gaan we natuurlijk gillen en maakt Appel zich compleet belachelijk. Daarom alleen al denk ik dat dit gewoon iets van een test computer is dat ‘per ongeluk’ in de software is achtergebleven.

 • Profielfoto
  jordi99

  @Shmoo hoezo belachelijk?
  Producten worden waarschijnlijk aangekondigd in maart/april, op wwdc en weer in september.. apple kan niet alles tegelijk uitbrengen:P

 • Profielfoto
  csteelooper

  Het feit dat het maar één moederbord is, sluit de iMac en MacBook Pro al uit.

  Hoezo?? Sinds wanneer kun je daar war over zeggen naar aanleiding van het aantal spots? De model identifier staan ook nergens bij, dus da’s nog een ander gegeven dat deze ‘conclusie’ in twijfel trekt. Het zou eens tijd worden dat de iMac wordt geüpdatet…

 • Profielfoto
  koekiewous

  Waar blijven die nieuwe iMacs potverdrie

 • Profielfoto
  Shmoo

  @Shmoo hoezo belachelijk?
  Producten worden waarschijnlijk aangekondigd in maart/april, op wwdc en weer in september.. apple kan niet alles tegelijk uitbrengen:P

  .
  Apple kan beter tijdens dit event helemaal NIETS qua nieuwe computers presenteren dan enkel één Mac mini en verder weer met geen woord reppen over eventuele andere nieuwe Macs. Zo is het misschien beter uitgelegd.

  Het beste en waar ik op hoop is natuurlijk, nieuwe iMacs, MacBooks en Mac mini’s maar de kans dat zoiets gaat gebeuren is wel heel erg klein wanneer er tot op heden alleen een serienummer gevonden is en verder helemaal niets.

  Met enkel een Mac mini en de iMacs gewoon laten staan zou Apple zich compleet belachelijk maken. Dan kun je beter gewoon wachten tot het volgende event wanneer je de iMacs gaat upgraden en dan de mini erbij doen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Een standaard iPad Air 2 kopen bij Apple heeft nu ineens 2 tot 3 weken levertijd. ?

  Zouden de iPad Pro’s dan gewoon hetzelfde blijven en alleen een prijsdaling krijgen terwijl we alleen nieuwe ‘normale’ iPads te zien krijgen. Nieuwe iPad Air en de mini vervalt dan vanwege de steeds groter wordende iPhone.

 • Profielfoto
  bonjorno

  MAC PRO !!!!
  MAC PRO !!!!
  MAC PRO !!!!
  MAC PRO !!!!
  MAC PRO !!!!
  MAC PRO !!!!
  MAC PRO !!!!

 • Profielfoto
  Melle

  Mac pro

 • Profielfoto
  Melle

  Mac mini

 • Profielfoto
  Melle

  Of inderdaad ineens de korte pijn en melden dat Apple stopt met pro computers te maken.

 • Profielfoto
  bonjorno

  inderdaad

 • Profielfoto
  Xenophon

  Ik ben al 15 jaar pro user, en heb dit jaar weer mijn eerste Windows 10 build gemaakt; je kan de Mac Pro niet meer gebruiken voor zware video of andere cpu intensieve taken.

 • Profielfoto
  jordi99

  Ik hoop stiekem op een prijsdaling van de (15-inch) mbp..
  Misschien nog niet in maart/april, dan maar tijdens wwdc of in september:P

  2600€ voor instap 15-inch is ‘belachelijk’ omdat die vorig jaar nog 2000€ kostte..
  Verwachten jullie prijsdalingen dit jaar voor mbp? Dit is in het verleden toch ook al gebeurd het jaar na een nieuw mbp model toch?

 • Profielfoto
  SvS

  Eens, Jordi. De prijzen slaan nergens op.
  En dan dat van Macbooks ook wat laten zakken om zo grotere doelgroep te bereiken.

 • Profielfoto
  zulu

  MacBook (Pro, Air) met touch screen zou eindelijk eens fijn zijn. Ben nu steeds aangewezen op PC laptops, doen het niet slecht overigens.

 • Profielfoto
  snipper

  Ik heb een Mac Pro uit 2008. Werk ik nog elke dag mee en doet nog alles wat ik nodig heb. Maar vorige week kreeg hij last van een paar spontane herstarts.. Nou heb ik dat ooit wel eens verholpen met een her-installatie dus misschien lukt dat nu ook weer maar als het een lastig te repareren hardware-probleem blijkt, moet ik toch uitkijken naar een vervanger.

  Ik hou van opties en heb deze machine in de loop der jaren van alles vervangen of toegevoegd zoals een Bluray brander, modernere (voor 4K) videokaart, SSD en USB 3 poorten.

  Maar zoals de opties nu zijn heb ik die voordelen eigenlijk nauwelijks met de huidige Mac Pro en kan ik beter een hackintosh bouwen (lijkt me wel een leuk project) of anders een wat betere iMac kopen. Daar kun je ook extern van alles aan hangen, maar niets in stoppen, zoals bij de cilindervormige Mac Pro.