Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 maart 2017
Leestijd: 1 minuut

Netflix: scoresysteem op de schop, intro’s te skippen

Streamingdienst Netflix heeft twee belangrijke aanpassingen op het programma staan. Deze worden de komende weken uitgerold. Allereerst gaat het scoresysteem op de schop, scores in sterren wordt vervangen door een ‘leuk’ of ‘niet leuk’ beoordeling.

Net als op YouTube kan een film of serie na het kijken beoordeeld worden met “leuk” (duim omhoog), “niet leuk” (duim omlaag) of “goed noch slecht” (geen beoordeling). De score op basis van sterren zal verdwijnen.

Content met gebruiker matchen

Volgens Netflix-topman Todd Yellin is een scoresysteem met sterren erg ouderwets. De afgelopen maanden is het nieuwe systeem met duimen bij duizenden gebruikers getest en leidde dit tot 200% meer beoordelingen. De streaming­dienst wil content en gebruikers bovendien gaan matchen. Aan de hand van je beoordelingen komt bij een film of serie te in producenten staan hoe waarschijnlijk het is dat je deze leuk vindt.

Klik/tap voor groter.

Intro’s overslaan

Naast het nieuwe scoresysteem experimenteert Netflix met een nieuwe knop om intro’s over te slaan. Deze verschijnt vooralsnog alleen op het web en bij eigen producties zoals House of Cards en Iron Fist. Bij het bekijken van meerdere afleveringen achter elkaar (‘bingen’), wordt het intro vaak al automatisch overgeslagen.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Netflix: scoresysteem op de schop, intro’s te skippen
Sluiten