‘Nest werkt aan goedkopere thermostaat en alarmsysteem’

7 reacties

Het is alweer een tijdje geleden dat Nest een nieuw product heeft gelanceerd. De Nest Cam uit 2015 was in principe niet meer dan een Dropcam met een Nest-sticker. Dit jaar zou het dochterbedrijf van Google echter met een aantal nieuwe producten komen.

Volgens Bloomberg-reporter Mark Gurman werkt Nest aan een goedkopere versie van zijn slimme thermostaat en een nieuw alarmsysteem voor huizen dat met het Nest-ecosysteem integreert.

Budget-thermostaat en extra sensoren

De nieuwe versie van de thermostaat slimme zou voor minder dan $ 200 (€ 200) worden verkocht, de huidige versie heeft een prijs van $ 249 (€ 249). De fabrikant zou voor deze budget-versie goedkopere materialen gebruiken, zo heeft een prototype in tegenstelling tot de huidige modellen geen metalen ring rondom het apparaat. De goedkopere thermostaat zou in 2018 te koop zijn.

Nest wil volgens Gurman ook extra sensoren voor de thermostaat op de markt brengen. Daarmee moet de temperatuur per kamer te regelen zijn. Of deze alleen met de onaangekondigde Nest-thermostaat of ook met betaalde modellen werken is onduidelijk.

Alarmsysteem en deurbel

Het alarmsysteem van Nest zou bestaan uit een centrale hub met toesten en touchscreen voor het in- en uitschakelen van een alarm. Deuren en ramen kunnen worden voorzien van speciale sensoren en het alarm zou door middel van de Nest-app of een badge voor sleutelhangers. Het alarmsysteem moet nog dit jaar op de markt worden gebracht.

Een verbeterde Nest Cam en deurbel met camera en intercom-functie zouden in ontwikkeling zijn, maar pas in 2018 te koop zijn.

nestcam-dropcam-16x9
Nest kocht Dropcam in 2014.

Nest is door een roerige periode gegaan. CEO Tony Fadell -die voorheen bij Apple verantwoordelijk was voor de iPod- vertrok in juni van 2016 nadat er steeds meer berichten over onenigheid tussen hem en Greg Duffy naar buiten kwam. Duffy was de CEO van Dropcam, een bedrijf dat Nest in 2014 overnam. Met een nieuwe CEO lijkt Nest weer back on track. Greg Duffy werkt tegenwoordig voor Apple.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Interessant, al denk ik niet dat je verstandig bezig bent wanneer je een thermostaat moet maken met goedkopere materialen die maar 50,- goedkoper is.

  Je komt dan in dezelfde situatie als wat Apple had met de iPhone 5c. Dan wordt er al snel gezegd dat er geen vraag of toekomst is voor dit device alleen omdat deze verkeerd geprijsd is.

  De deurbel vind ik heel interessant maar dan niet voor meer dan 150,- of zo. Nest maakt schitterende producten.

 • Profielfoto
  xaddict

  Ze kunnen ook gewoon hun marges verkleinen om €50 voor elkaar te krijgen.

  Zeker omdat nest’s NestAware dienst los nog eens 100€ tot €300 per jaar kost en de Nest zonder deze dienst vrij nutteloos is.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Das fijn maar zolang het van Google is, is het een No-Go

 • Profielfoto
  tjerk

  Ik zit echt hard te wachten op die sensoren. Zijn bij de concurrent allang te koop.:(

 • Profielfoto
  Shmoo

  Het is alweer een tijdje geleden dat Nest een nieuw product heeft gelanceerd. De Nest Cam uit 2015 was in principe niet meer dan een Dropcam met een Nest-sticker.

  .
  En vergeet je niet deze, van vorig jaar?

  Nest Cam Outdoor was announced in July 2016, and is a version of the Nest Cam adapted for outdoor monitoring. The main differences from the Nest Cam Indoor is in its design which is built to withstand outdoor conditions.

 • Profielfoto

  Nest maakt inderdaad mooie producten. Toch is het de privacy waar ik mij in geval van Nest zorgen om maak. Dit weerhoud mij van de aanschaf van Nest producten.

  Ik hoop dat mijn zorgen onterecht zijn.

 • Profielfoto
  epsylon

  Typo

  Deuren en ramen kunnen worden voorzien van speciale sensoren en het alarm zou door middel van de Nest-app of een badge voor sleutelhangers [hier ontbreekt iets]. Het alarmsysteem moet nog dit jaar op de markt worden gebracht.