Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 8 maart 2017
Leestijd: 2 minuten

‘Nest werkt aan goedkopere thermostaat en alarmsysteem’

Het is alweer een tijdje geleden dat Nest een nieuw product heeft gelanceerd. De Nest Cam uit 2015 was in principe niet meer dan een Dropcam met een Nest-sticker. Dit jaar zou het dochterbedrijf van Google echter met een aantal nieuwe producten komen.

Volgens Bloomberg-reporter Mark Gurman werkt Nest aan een goedkopere versie van zijn slimme thermostaat en een nieuw alarmsysteem voor huizen dat met het Nest-ecosysteem integreert.

Budget-thermostaat en extra sensoren

De nieuwe versie van de thermostaat slimme zou voor minder dan $ 200 (€ 200) worden verkocht, de huidige versie heeft een prijs van $ 249 (€ 249). De fabrikant zou voor deze budget-versie goedkopere materialen gebruiken, zo heeft een prototype in tegenstelling tot de huidige modellen geen metalen ring rondom het apparaat. De goedkopere thermostaat zou in 2018 te koop zijn.

Nest wil volgens Gurman ook extra sensoren voor de thermostaat op de markt brengen. Daarmee moet de temperatuur per kamer te regelen zijn. Of deze alleen met de onaangekondigde Nest-thermostaat of ook met betaalde modellen werken is onduidelijk.

Alarmsysteem en deurbel

Het alarmsysteem van Nest zou bestaan uit een centrale hub met toesten en touchscreen voor het in- en uitschakelen van een alarm. Deuren en ramen kunnen worden voorzien van speciale sensoren en het alarm zou door middel van de Nest-app of een badge voor sleutelhangers. Het alarmsysteem moet nog dit jaar op de markt worden gebracht.

Een verbeterde Nest Cam en deurbel met camera en intercom-functie zouden in ontwikkeling zijn, maar pas in 2018 te koop zijn.

Nest kocht Dropcam in 2014.

Nest is door een roerige periode gegaan. CEO Tony Fadell -die voorheen bij Apple verantwoordelijk was voor de iPod- vertrok in juni van 2016 nadat er steeds meer berichten over onenigheid tussen hem en Greg Duffy naar buiten kwam. Duffy was de CEO van Dropcam, een bedrijf dat Nest in 2014 overnam. Met een nieuwe CEO lijkt Nest weer back on track. Greg Duffy werkt tegenwoordig voor Apple.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Nest werkt aan goedkopere thermostaat en alarmsysteem’
Sluiten