Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 maart 2017
Leestijd: 1 minuut

Navigatie-app Waze krijgt Spotify-knop

Een opmerkelijke samenwerking tussen Waze en Spotify. De apps gaan elkaars diensten integreren, dat wil zeggen dat Waze een Spotify-knop krijgt om tijdens het navigeren door muziek te bladeren en Spotify-gebruikers kunnen direct navigeren.

Waze weergeeft de huidige playlist, de komende nummers en een aantal bedieningsknoppen na een tik op de Spotify-knop. In de Spotify-app wordt een balk met route-informatie en de komende actie weergeven.

Waze en Spotify beginnen hun eerste samenwerking op Android, maar willen binnenkort ook hun iOS-apps met elkaar integreren. Waze is onderdeel van Alphabet, het moederbedrijf van Google en heeft 75 miljoen gebruikers. Het is opmerkelijk dat voor een samenwerking met het Zweedse Spotify en niet voor Google Play Music is gekozen.

Spotify-balk in de Waze-app – Klik/tap voor groter.

De bedrijven hebben goed op de veiligheid gelet. Tijdens actieve navigatie is het niet mogelijk om vanuit Waze naar de Spotify-app te gaan. Alleen de knoppen in Waze zelf zijn dan bruikbaar. Switchen naar de volledige Spotify-app kan alleen wanneer het voertuig niet in beweging is.

Waze-balk in de Spotify-app – Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Navigatie-app Waze krijgt Spotify-knop
Sluiten