Navigatie-app Waze krijgt Spotify-knop

8 reacties

Een opmerkelijke samenwerking tussen Waze en Spotify. De apps gaan elkaars diensten integreren, dat wil zeggen dat Waze een Spotify-knop krijgt om tijdens het navigeren door muziek te bladeren en Spotify-gebruikers kunnen direct navigeren.

Waze weergeeft de huidige playlist, de komende nummers en een aantal bedieningsknoppen na een tik op de Spotify-knop. In de Spotify-app wordt een balk met route-informatie en de komende actie weergeven.

Waze en Spotify beginnen hun eerste samenwerking op Android, maar willen binnenkort ook hun iOS-apps met elkaar integreren. Waze is onderdeel van Alphabet, het moederbedrijf van Google en heeft 75 miljoen gebruikers. Het is opmerkelijk dat voor een samenwerking met het Zweedse Spotify en niet voor Google Play Music is gekozen.

spotify in waze
Spotify-balk in de Waze-app – Klik/tap voor groter.

De bedrijven hebben goed op de veiligheid gelet. Tijdens actieve navigatie is het niet mogelijk om vanuit Waze naar de Spotify-app te gaan. Alleen de knoppen in Waze zelf zijn dan bruikbaar. Switchen naar de volledige Spotify-app kan alleen wanneer het voertuig niet in beweging is.

waze in spotify
Waze-balk in de Spotify-app – Klik/tap voor groter.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Maikelw

  Het plaatsen van de Spotify knoppen in de navigatie app snap ik nog, zo kun je toch door je muziek navigeren. Het nut van het weergeven van de route in Spotify ontgaat me volledig. Als ik het goed begrijp kun je de navigatie app alleen gebruiken als je voertuig in beweging is? Ik bedoel, je kunt er niet uit switchen. Dus als je stil staat om Spotify te openen, wat heb je er dan aan dat je bovenin de volgende afslag hebt staan? Als je weer gaat rijden schakel je toch terug naar de navigatie app en wordt je telefoon vergrendeld. Kan iemand dat toelichten?

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  ‘weergeeft’
  Hou daar toch eens mee op jongen…

 • Profielfoto
  Targaryen

  Beste redactieninja, graag wijs ik je er nogmaals op dat weergeven een scheidbaar werkwoord is. Nu kun je zeggen dat scheidbaar betekent dat je het kunt scheiden. Die kunt vervang je beter door moet. Je weergeeft niet iets, je geeft iets weer. Dat is gewoon 1-2-3 spelling. Het is werkelijk tenenkrommend om diezelfde fout te blijven tegenkomen. Van een journalist verwacht je beter.

 • Profielfoto
  Wim Van Hemelrijk

  Zerk, Targaryen (en alle andere die hier een sport van maken) HOU DAAR TOCH EENS MEE OP!!!!!! Moe, ik ben het moe om steeds weer die nutteloze reactie van de spellingspolitie te moet lezen ipv reacties die er toe doen!!! En kom aub niet zeggen dat jullie nooit een schrijffout maken, want…. kan de redactie daar geen moderator op zetten om al die nutteloze reacties te verwijderen? Hij zou er een job aan over houden!

 • Profielfoto
  4GTL

  Zerk, Targaryen (en alle andere die hier een sport van maken) HOU DAAR TOCH EENS MEE OP!!!!!! Moe, ik ben het moe om steeds weer die nutteloze reactie van de spellingspolitie te moet lezen ipv reacties die er toe doen!!! En kom aub niet zeggen dat jullie nooit een schrijffout maken, want…. kan de redactie daar geen moderator op zetten om al die nutteloze reacties te verwijderen? Hij zou er een job aan over houden!

  +1!

  Dit doet niets aan de inhoud van het artikel.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Het plaatsen van de Spotify knoppen in de navigatie app snap ik nog, zo kun je toch door je muziek navigeren. Het nut van het weergeven van de route in Spotify ontgaat me volledig…

  .
  Het is een keus. Je kunt volledig navigeren in Waze met een kleine Spotify balk bovenin. Of je kunt volledig Spotifyen met een kleine Waze balk bovenin.

  Zo heb ik ook regelmatig wat anders op mijn scherm staan, terwijl Google Maps toch bovenin in de balk de belangrijkste aanwijzingen geeft.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Hi, yes voor normale apps zou ik die volgorde snappen, zo werkt mijn huidige navigatie ook. Echter… als je voor navigatie de Waze app gebruikt, wordt je telefoon vergrendeld wanneer je gaat rijden. Om de Spotify app dan te kunnen gebruiken moet je dus stil staan. Maar dan sta je stil, zit je in de Spotify App en dan zie je het balkje van Waze.Wanneer je stil staat heb je dat balkje navigatie niet nodig lijkt me, hij blijft dan alleen de laatste route aanwijzing weergeven. Help ik snap het niet ;-P

 • Profielfoto
  BelegenBelg

  Zerk, Targaryen (en alle andere die hier een sport van maken) HOU DAAR TOCH EENS MEE OP!!!!!! Moe, ik ben het moe om steeds weer die nutteloze reactie van de spellingspolitie te moet lezen ipv reacties die er toe doen!!! En kom aub niet zeggen dat jullie nooit een schrijffout maken, want…

  Dag Lieve Mensen,
  Ik wil je gewoon even rustig meedelen dat dergelijke taalfouten mijn leesplezier in die mate verstoren dat ik vervolgens dikwijls afhaak. Dit is jammer, want ik vind de artikels op omt.nl heel informatief en to the point.
  Misschien zou het nuttig zijn de auteur van het artikel rechtstreeks te kunnen mailen.
  Ik ben ervan overtuigd dat een vriendelijke correctie geapprecieerd zou worden.
  Op die manier houden we omt.nl leesbaar en zuurvrij.

  Een toch klein beetje gebelgde Belg.

  :angel: