Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 maart 2017
Leestijd: 1 minuut

Opmaat naar VR? Meer frames per seconde in iOS 10.3

iOS-apparaten gebruiken 60 frames per seconde (fps) om alle animaties op het scherm vloeiend aan te laten voelen. In de laatste bètaversie van iOS 10.3 zit echter de mogelijkheid om de grens van 60 frames per seconde te overschrijden.

Ontwikkelaar Steve Troughton-Smith kwam de mogelijkheid om het aantal frames per seconde per app te verhogen op het spoor. De functie is nog niet aan een specifiek product verbonden, maar duidelijk aanwezig.

Opmaat naar VR-functies?

Toepassingen die profiteren van meer frames per seconde zijn Virtual Reality en Augmented Reality. Veel VR-fabrikanten hanteren 90fps per seconde als minimum en Sony weigert alle games die ook maar even onder 60fps komen. Omdat het beeld bij een VR-bril direct voor je ogen verschijnt, is het van belang dat dit even subtiel beweegt als je hoofd. Dit vermindert de kans op misselijkheid die ontstaat omdat de beweging die je lichaam ervaart anders is dan de beweging die je hersenen ervaren.

Apple werkt naar verluidt met een groot team aan VR/AR-functies voor de ‘iPhone 8’ (of: iPhone Edition) en dit zou een opmaat naar een eigen bril zijn. De combinatie van OLED-scherm en 240 frames per seconde, kan voor een goede ervaring met VR of AR zorgen.

Nouja, niet zó letterlijk natuurlijk…

Of toch een nauwkeurigere iPad Pro?

Een andere verklaring is een nauwkeurigere iPad Pro. Om de bewegingen van de Apple Pencil nauwkeurig te maken, verhoogt Apple de refresh rate (aantal keer per seconden dat het scherm invoer detecteert) al naar 120 frames per seconde. Mogelijk wordt een nieuwe iPad Pro -waar enorm naar uitgekeken wordt- nauwkeuriger door een verdubbeling naar 240 fps.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Opmaat naar VR? Meer frames per seconde in iOS 10.3
Sluiten