McDonald’s test bestellen & betalen via app

1 reactie

McDonald’s start een test met bestellen en betalen per app. Klanten kunnen op ieder moment een bestelling plaatsen en door middel van geolocatie wordt gecheckt wanneer de klant in de buurt van het gekozen filiaal is. Dan start de bereiding pas.

Dit moet niet alleen voor bestellingen die warm en lekker zijn zorgen, maar vooral voor kortere wachttijden en efficiƫntie in het restaurant. De proef start in de VS en later dit jaar ook in Australiƫ, China, Duitsland en de UK.

Vooralsnog niet in Nederland

Het is nog niet duidelijk wanneer de functie naar Nederland komt. In een aantal landen kon via de app al een bestelling geplaatst worden, maar deze moest nog bij een terminal betaald worden. De keuken begon daarna pas met de bereiding van de ? en ?.

Dat levert op het kiezen van de bestelling na geen tijdswinst op en omdat de keuken niet kan voorspellen wat besteld wordt, is de kans dat een klant eten krijgt dat een tijdje onder warmtelampen heeft gelegen groot ?.

mcdonalds 001
Klik/tap voor groter.

Details zijn nog schaars. Zo is het niet bekend welke betaalmethoden geaccepteerd worden, maar de burgerketen was een van de eerste Apple Pay-partners, dus dat lijkt een logische optie. In Nederland is het via diverse apps al mogelijk om eten te bestellen, maar geolocatie om te checken wanneer de bereiding moet beginnen is nog niet eerder toegepast.
(Bron: Reuters)

Reacties

1 reactie
  • Profielfoto
    lekiam97

    Jammer van de onjuiste aannames Raymon…
    McDonald’s is juist de laatste jaren bezig een ander systeem in te voeren waardoor producten verser bij de klant komen, ook al duurt dit af en toe net iets langer.
    Na het verbouwen van vrijwel ieder filiaal voor enkele tonnen per filiaal, lijkt het me niet dat ze dit om wat tijdwinst weer gaan verwaarlozen.