‘Massaproductie iPhone 8 in september’

7 reacties

Naar verluidt onthult Apple in september drie nieuwe iPhones. De iPhone 7s, 7s Plus én een speciale cutting edge iPhone 8 (of iPhone X). Mogelijk zijn niet alle modellen tegelijk verkrijgbaar. Volgens DigiTimes begint de massaproductie van de iPhone 8 laat.

De matig betrouwbare Aziatische bron spreekt van vertragingen door een nieuwe variant van vingeradruk­scanner Touch ID, die achter het scherm verwerkt zit. De Home-knop zou niet langer bestaan.

Groter scherm, dunnere randen

Onlangs schreven we dat Apple een manier gevonden had om Touch ID op ieder oppervlak mogelijk kan maken. Deze ultrasonische techniek zou lastig te produceren zijn en de massaproductie van de speciale iPhone -die ter ere van de tiende verjaardag van het toestel uitgebracht wordt- zou daarom uitgesteld worden. Doorgaans begint deze al in juli.

De iPhone 7 Plus, Samsung Galaxy S8 en LG G6.
De Samsung Galaxy S8 en LG G6 (rechts) hebben aanzienlijk dunnere randen dan de iPhone 7 Plus (links).

Kijkende naar bovenstaande afbeelding is het duidelijk wat de uitdaging voor Apple is: de randen rondom het scherm verminderen. Naar verluidt wil Apple dit in ieder geval in de iPhone 8 bereiken door een OLED-scherm met geïntegreerde vingerafdrukscanner.

En die vertraging dan? Mogelijk presenteert Apple tijdens een eigen evenement in september gewoon alle drie de nieuwe iPhones en is de iPhone 8/iPhone X wat later of lastiger verkrijgbaar. Aan de andere kant: we horen ieder jaar wel een gerucht over een mogelijk vertraagd product. Als er één product is dat Apple op tijd de deur uit wil krijgen is het wel de iPhone, zijn money maker. Flinke korrel zout bij consumptie van dit soort geruchten is daarom altijd aan te raden.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  DaveFlash

  verwacht dat de iPhone 8 gewoon in september te koop is, maar waarschijnlijk in slechts 2 uitvoering/geheugen groottes. zodat Apple voorzich zelf de product verschillen beperkt

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Ik hoop echt dat dit plan bij een gerucht blijft. We zijn ondertussen al gewend dat je voor een iPhone behoorlijk wat geld moet ophoesten, maar dan krijg je ook het beste wat Apple in huis heeft. Ik zit écht niet te wachten op een “meh-telefoon” aan een bovengemiddeld hoge prijs, en dan een écht innovatief toestel dat hoogstwaarschijnlijk ongezien duur is. Ik betaal geen 800 euro voor een telefoon als ik dan niet het beste van het beste krijg.

 • Profielfoto
  steveb

  Het echte feest start met een nieuw decennium
  De feest editie komt dus eerst in jaar 11
  Jaar 1 van het nieuwe decenium

 • Profielfoto
  steveb

  Groter worden ze niet
  Maar grotere schermen zullen passen in de huidige toestel forlaten

 • Profielfoto
  leovanh

  Waarom zou Apple een 7s èn een 8 uitbrengen in het zelfde jaar?
  Kunnen al die vernieuwingen dan niet gewoon in een 7s?

 • Profielfoto
  ¿`„

  Waarom zou Apple een 7s èn een 8 uitbrengen in het zelfde jaar?
  Kunnen al die vernieuwingen dan niet gewoon in een 7s?

  Vast wel
  Maar zo kan apple één 7s uitbrengen van rond de 8 a 900 € en een iPhone 8 voor 1200€

  Fijn hè

 • Profielfoto
  marjolijntju

  Dus het gerucht gaat dat er een iPhone 7s komt, maar ook een iPhone 8.
  Als ik in september een nieuwe iPhone zou gaan kopen, waarom zou ik kiezen voor de iPhone 7s en niet gelijk een iPhone 8….