Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 maart 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Massaproductie iPhone 8 in september’

Naar verluidt onthult Apple in september drie nieuwe iPhones. De iPhone 7s, 7s Plus én een speciale cutting edge iPhone 8 (of iPhone X). Mogelijk zijn niet alle modellen tegelijk verkrijgbaar. Volgens DigiTimes begint de massaproductie van de iPhone 8 laat.

De matig betrouwbare Aziatische bron spreekt van vertragingen door een nieuwe variant van vingeradruk­scanner Touch ID, die achter het scherm verwerkt zit. De Home-knop zou niet langer bestaan.

Groter scherm, dunnere randen

Onlangs schreven we dat Apple een manier gevonden had om Touch ID op ieder oppervlak mogelijk kan maken. Deze ultrasonische techniek zou lastig te produceren zijn en de massaproductie van de speciale iPhone -die ter ere van de tiende verjaardag van het toestel uitgebracht wordt- zou daarom uitgesteld worden. Doorgaans begint deze al in juli.

De Samsung Galaxy S8 en LG G6 (rechts) hebben aanzienlijk dunnere randen dan de iPhone 7 Plus (links).

Kijkende naar bovenstaande afbeelding is het duidelijk wat de uitdaging voor Apple is: de randen rondom het scherm verminderen. Naar verluidt wil Apple dit in ieder geval in de iPhone 8 bereiken door een OLED-scherm met geïntegreerde vingerafdrukscanner.

En die vertraging dan? Mogelijk presenteert Apple tijdens een eigen evenement in september gewoon alle drie de nieuwe iPhones en is de iPhone 8/iPhone X wat later of lastiger verkrijgbaar. Aan de andere kant: we horen ieder jaar wel een gerucht over een mogelijk vertraagd product. Als er één product is dat Apple op tijd de deur uit wil krijgen is het wel de iPhone, zijn money maker. Flinke korrel zout bij consumptie van dit soort geruchten is daarom altijd aan te raden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Massaproductie iPhone 8 in september’
Sluiten