Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 maart 2017

macOS 10.12.4 met Night Shift beschikbaar

Naast iOS 10.3 heeft Apple macOS 10.12.4 uitgebracht. Het besturings­systeem voor de Mac krijgt minder vernieuwingen dan iOS, we zien één grote nieuwe functie: Night Shift. Dit vermindert het aantal blauwtinten in het scherm voor prettig gebruik in het donker.

Night Shift kwam vorig jaar al naar iOS en is er nu ook voor de Mac. Ook lost Apple in deze update een aantal bugs met PDF-bestanden in voorvertoning op en weet Siri ook op de Mac alles van cricket.

Deze Macs zijn compatibel met Night Shift

Niet alle oudere Macs zijn compatibel met Night Shift. Deze modellen ondersteunen de nieuwe functie van macOS 10.12.4:

  • iMac: medio 2012 of nieuwer;
  • MacBook Pro: medio 2012 of nieuwer;
  • Mac mini: eind 2012 of nieuwer;
  • MacBook Air: medio 2012 of nieuwer;
  • Mac Pro: eind 2013 of nieuwer;
  • MacBook: begin 2015 of nieuwer.

Night Shift is op de Mac te vinden bij SysteemvoorkeurenBeeldschermenNight Shift of helemaal bovenin het berichtencentrum aan de rechterkant. Je kunt de functie automatisch van zonsondergang tot zonsopgang in laten schakelen, of dit handmatig doen.

Klik/tap voor groter.

Safari

Safari wordt bijgewerkt naar versie 10.1 en krijgt ondersteuning voor het P3-kleurenspectrum dat schermen van de Retina iMac kunnen weergeven. Webdesigners kunnen nog 7 nieuwe functies in Safari 10.1 gebruiken, een overzicht in dit artikel. Twee kleinigheden voor eindgebruikers: het downloads-venster is nu versleepbaar en je kunt in de adresbalk een woord of url plakken en kiezen voor plakken en zoeken of plakken en bezoeken. Dit was op iOS al langer mogelijk en nu ook op de Mac.

Klik/tap voor groter.

Touch Bar

Apple sleutelt verder aan de Touch Bar die samen met de nieuwe MacBook Pro in oktober van 2016 geïntroduceerd werd. De Mac App Store heeft nu ondersteuning voor de Touch Bar en het ingestelde volume wordt duidelijker weergeven. Zo worden de geluidsgolven naast de speaker grijs wanneer het volume gedempt is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
macOS 10.12.4 met Night Shift beschikbaar
Sluiten