Keulen, Miami en Nanjing: Nieuwe Apple Stores over de hele wereld

3 reacties

Apple heeft een productief weekend achter de rug. De fabrikant opende drie nieuwe winkels in verschillende hoeken van de wereld. Met nieuwe stores in Nanjing (China), Keulen (Duitsland) en Miami (Florida) beschikt Apple over 493 winkels in 20 landen.

Alle geopende winkels zijn ontworpen volgens het nieuwe ontwerp dat door Angela Ahrendts en Jonathan -Jony- Ive is bedacht. Uiteraard stonden fans al vroeg in de rij om de opening mee te maken. Een overzicht:

Apple Schildergasse (Keulen)

In Keulen heeft Apple de historische gevel van het gebouw waar de Apple Store in gevestigd is hersteld. De Apple Store Schildergasse bestaat uit twee verdiepingen, die door de bekende glazen wenteltrap verbonden worden. Het is de eerste Duitse winkel die het nieuwe Apple Store-design met een forum (open ontmoetingsplek rondom een 6K-videowand), boardroom (ruimte voor het Business Team) en de Avenues (etalages met een thema, variërend van muziek en creativiteit tot apps en fotografie).

apple_miami_cologne_nanjing_photo_7
Opening Apple Schildergasse/Keulen – Klik/tap voor groter.
apple_miami_cologne_nanjing_photo_9
Opening Apple Schildergasse/Keulen – Klik/tap voor groter.
apple_miami_cologne_nanjing_photo_8
Opening Apple Schildergasse/Keulen – Klik/tap voor groter.

Apple Jinmao Plaza (Nanjing)

In de Chinese stad Nanjing heeft Apple intrek genomen in de Jinmao Plaza, een gigantisch winkelcentrum in de hoofdstad van de provincie Jiangsu. Het is de eerste Apple Store in China die voorzien is van een monumentale trap, met leuningen uitgehouwen in steen. De entree bestaat uit glazen deuren met afmetingen van 30 bij 10 meter.

apple_miami_cologne_nanjing_photo_4
Opening Apple Store Nanjing – Klik/tap voor groter.
apple_miami_cologne_nanjing_photo_5
Opening Apple Store Nanjing – Klik/tap voor groter.
apple_miami_cologne_nanjing_photo_6
Opening Apple Store Nanjing – Klik/tap voor groter.

Apple Brickbell City Center (Miami)

Tot slot opende Apple zijn vijfde winkel in Miami. De Apple Store Brickell City Centre is een klassieke winkel in een winkelcentrum. Apple zegt dat bijna de helft van de honderd medewerkers Spaans spreekt en dat is geen overbodige luxe, want Spaans is de tweede taal in de stad in Florida.

apple_miami_cologne_nanjing_photo_10
Opening Apple Store Brickbell City Center – Klik/tap voor groter.
apple_miami_cologne_nanjing_photo_11
Opening Apple Store Brickbell City Center – Klik/tap voor groter.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Loopt die donkere Apple-medewerker nu in een joggingbroek?

 • Profielfoto
  Hoepi

  Lijkt het wel op. Weer ’s wat anders dan blue jeans…

 • Profielfoto
  polansky

  Jeuh! – Geweldig hoor een extra winkel.
  Poeh, poeh, poeh! Die Apple doet maar!

  Geen wonder dat de prijzen van onderdelen onlangs met zo’n 20% zijn gestegen. Die winkels moeten ergens van betaald worden.