Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 15 maart 2017

JBL UA Sports: nieuwe oortjes meten direct je hartslag

Audiomerk JBL heeft de UA Sports Wireless Heart Rate geïntroduceerd. Een in-ear-hoofdtelefoon die via het oor de hartslag meet. De bluetooth-oortjes zijn in samenwerking met sportmerk Under Armour ontwikkeld en verkrijgbaar voor € 199.

De oortjes hebben een accuduur van maximaal vijf uur en bevatten een inline-remote met microfoon voor het regelen van volume, tracks en gebruik van de telefoon. Dit werkt zowel op iOS als Android.

Compatibel met andere apps

JBL raadt de Record-app van Under Armour of Map My Run aan om prestaties te meten. Kopers van de oortjes krijgen een jaar gratis premium-lidmaatschap op laatstgenoemde app. Omdat iOS de oortjes als twee losse apparaten (een hoofdtelefoon en hartslagmeter) ziet, zijn gebruikers niet beperkt tot de door JBL aangeraden apps. De oortjes werken met alle apps die een Bluetooth-hartslagmeter ondersteunen, zoals RunKeeper. Metingen verschijnen ook in de gezondheid-app van iOS.

Klik/tap voor groter.

De UA Sports Wireless Heart Rate wordt geleverd met drie verschillende formaten oortips voor een goede pasvorm. Er is ook een oorhaakje dat ervoor zorgt dat de oortjes stevig blijven zitten. Dit zorgt ook voor een zo betrouwbaar mogelijke meting van de hartslag.

In de VS waren de oortjes al enkele maanden verkrijgbaar, ze zijn echter nieuw op de Europese markt en direct bij JBL te bestellen voor € 199. Interessant voor wie geen Apple Watch of borstband wil, maar wel zijn hartslag wil meten tijdens het sporten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
JBL UA Sports: nieuwe oortjes meten direct je hartslag
Sluiten