iTunes 12.6 synchroniseert huurfilms met iOS 10.3 en tvOS 10.2

5 reacties

Twee maanden na de release van iTunes 12.5.5 Apple heeft versie 12.6 van zijn jukebox-applicatie vrijgegeven. Naast bugfixes een grote verbetering in deze versie: het synchroniseren van huurfilms tussen de Mac en iOS 10.3 of tvOS 10.2.

Voorheen bepaalde de locatie van huren ook waar de film bekeken moet worden. Dit is met iTunes 12.6, iOS 10.3 en tvOS 10.2 niet langer het geval: “Een keer huren en kijken waar je maar wilt!” zegt Apple.

Opmerkelijk is dat iTunes 12.6 eerder beschikbaar is dan iOS 10.3, macOS 10.12.4 of tvOS 10.2. De andere updates zullen ongetwijfeld snel volgen. Apple bracht de afgelopen dagen in hoog tempo nieuwe b├Ętaversie uit, mogelijk is de release vanavond.

Schermafbeelding 2017-03-21 om 23.09.19
Een video die weinig OMT-lezers zullen huren in iTunes 12.6.

Tot slot is het vermelden waard dat iTunes 12.6 de mogelijkheid om een afspeellijst te openen in een nieuw venster terug brengt. Deze verdween in een eerdere versie van iTunes. Nu kun je weer gewoon rechts-klikken (of ctrl-klik) op een afspeellijst en kiezen om een nieuw venster te openen.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  MacRay

  Eindelijk zou je kunnen zeggen.

 • Profielfoto
  steveb

  Idd

  Volgens mij begint dit er steeds meer op te lijken dat er ideeen zijn voor een Apple tv met een grote opslag ruimte.
  Een multi functioneel centraal home device.
  1. media driver (Apple tv)
  2. Router (AirPort)
  3. Icloud uitbreiden met deze harddrive
  4. Home kit device
  5. Backup en Update server (time capsule die de nieuwe updates van elk os en app download wanneer ze verschijnen. En wanneer u thuis komt en u toestel aan de stekker komt deze dus veel sneller kan installeren.

 • Profielfoto
  Facundo

  Het switchen tussen hoofdscherm en miniplayer en het tonen van albumcovers in die miniplayer is nu een ondoorzichtige bende geworden. Stoplicht weg en de buttons dan weer wel, dan weer niet toegankelijk. Zucht….

 • Profielfoto
  Imade

  Idd

  Volgens mij begint dit er steeds meer op te lijken dat er ideeen zijn voor een Apple tv met een grote opslag ruimte.
  Een multi functioneel centraal home device.
  1. media driver (Apple tv)
  2. Router (AirPort)
  3. Icloud uitbreiden met deze harddrive
  4. Home kit device
  5. Backup en Update server (time capsule die de nieuwe updates van elk os en app download wanneer ze verschijnen. En wanneer u thuis komt en u toestel aan de stekker komt deze dus veel sneller kan installeren.

  Ik heb mijn Airport Extreme juist vervangen omdat deze geen VPN verbinding ondersteund.
  Nu heb ik een Asus router en kan ik via hem op een VPN verbinding surfen.

 • Profielfoto
  whaha

  Dat is een leuke set-up met VPN, jammer alleen dat je snelheid van je internetverbinding dan zo laag is.