iTrack One Pre: nieuwe Lightning-interface voor microfoon of gitaar

2 reacties

Wil je een gitaar aansluiten op je iPhone of iPad? Dan zijn er oplossingen in overvloed, bijvoorbeeld de IK iRig HD en Apogee Jam. Een microfoon aansluiten? Dan is de keuze wat beperkter, maar Focusrite biedt een nieuwe optie met de iTrack One Pre.

De iTrack Pre heeft een gecombineerde input die compatibel is met zowel XLR als een 6.35mm plug voor het opnemen van een gitaar of microfoon. De interface kan fantoomvoeding direct uit de Lightning-aansluting halen.

De iTrack Een Pre onderscheidt zich verder van andere interfaces voor gitaar door zijn kubusvorm, de besturing op het bovenvlak en de zuignap aan de onderkant voor het vastzetten van de interface. De gecombineerde ingang zit aan de voorkant en aan de achterzijde bevinden zich twee micro-USB-poorten. De eerste is voor verbinding met de iPhone, terwijl op de andere een oplader aangesloten kan worden voor fantoomvoeding. In de meeste gevallen zal een iOS-apparaat echter genoeg spanning kunnen leveren om een microfoon aan te sturen.

focusrite
Klik/tap voor groter.

Focusrite heeft met de iTrack One Pre een nogal klassieke interface afgeleverd en dat is voor iPhone 7-bezitters een probleem. De iTrack One Pre heeft ook een minijack-aansluiting, waardoor iPhone 7-gebruikers zichzelf niet real-time kunnen monitoren tijdens het opnemen. Hoewel vergelijkbare interfaces als de iRig Pro ook niet over een 3.5mm jack beschikken, werden deze geïntroduceerd in de tijd van de iPhone 5s.

De prijs is wel gunstig. De iTrack One Pre wordt vanaf nu verkocht voor € 139, dat is 20 euro goedkoper dan de iRig Pro. De aanzienlijk duurdere Apogee ONE heeft wel een Lightning en minijack-aansluiting.