‘Dit jaar iPhone Edition naast iPhone 7s’

8 reacties

Dit jaar zien we niet twee, maar drie nieuwe iPhones. Tot nu toe werd gesproken over een ‘iPhone 8’ of ‘iPhone X’ naast de iPhone 7s (Plus). De speciale iPhone die Apple ter ere van de tiende verjaardag van het toestel gaat introduceren, heet naar verluidt iPhone Edition.

Volgens bronnen van de site Macotakara kiest Apple voor deze naam om het toestel een high-end status te geven. De Apple Watch die van duurdere materialen gemaakt is, kreeg ook het label Apple Watch Edition.

5,8-inch in compacte behuizing

De Japanse bronnen voegen eraan toe dat nog maar weinig dingen vaststaan. Apple zou besloten hebben voor een 5,8-inch iPhone gaan met een bruikbare schermruimte van 5-inch. De overige schermruimte moet worden gevuld door een balk/dock met veelgebruikte functies. Dit neemt de plaats van de home-knop in. Door kleinere randen zou het toestel ongeveer even groot worden als de 4,7-inch iPhone 7.
iphone-58inch

Technische evaluatie nog gaande

De technische samenstelling van de iPhone Edition zou nog niet vaststaan. Apple is naar verluidt nog bezig met technische evaluaties van verschillende prototypes, sommigen met een LCD-scherm, anderen met OLED, sommigen met aluminium frame, anderen van glas en keramiek.

Dit verklaart ook de uiteenlopende geruchten. Zo hoorden we dat niet alleen de home-knop, maar ook de volumeknoppen verdwijnen en dat er een 3D-selfiecamera in het toestel komt. Ook zou de iPhone Edition kunnen snelladen via de Lightning-aansluiting.

iphone 8 edition 16x9
Concept: iPhone Edition zonder home-knop en volumeknoppen.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Melle

  Eindelijk nog eens iets interessants sinds de grote iPhone op iPhone geboed

 • Profielfoto
  Olieboer

  Dat zou perfect zijn, heb nu een iPhone 6 met 4.7 inch scherm. Ik was al bang dat de iPhone 8/X/edition de grootte van een iPhone 6/7 plus zou hebben, dat zou voor mij een no go zijn.

 • Profielfoto
  xaddict

  Ik vind dat edition als naam echt heel raar.

  Bij een Apple watch edition vraag ik me dan af “wat voor edition? Budget edition, definitive edition?”

  Een labeltje als “premium” had ik dan veel logischer gevonden. Of “plus” als die niet al in gebruik was

 • Profielfoto
  Niels

  Waarom zou je dan nog voor een 7s model kiezen? Of gaan ze nu het wordt Edition gebruiken om er lekker een paar honderd euro bovenop te gooien? En dan het s-model voor het ‘normale’ bedrag van maar 769+ euro verkopen. Ondertussen worden dan de concurrenten zoals OnePlus toch wel heel erg aantrekkelijk voor dat bedrag.

 • Profielfoto
  Spinozo

  Iedereen die nu nog met een 6 loopt wil een nieuwe volgend jaar en Apple weet dat. We zitten allemaal al diep vast in het ecosysteem. De vraag is dus: als je nu al zeker weet dat 200 miljoen mensen dat apparaat bij je gaat kopen, hoe kun je er dan voor zorgen dat je daar maximaal profijt van hebt. Ze hebben nog een paar maanden om dat fine te tunen. Maar dat we allemaal weer heel veel moeten gaan betalen voor veel te weinig maar net genoeg, daar ben ik van overtuigd. En dat iedereen daar in september weer moord en brand over schreeuwt ook. Apple rules:)

 • Profielfoto
  steveb

  Zelde SPecs maar dan afgewerkt met21 caraat goud? Zoals de aplle watch?

 • Profielfoto
  steveb

  Edition zoals in SE (secund edition)
  de telefoon volledig her – uitgevonden

  solid energie (nieuwe batterij technologie)
  – zorgt voor bijna dubbele capaciteit.
  – veiliger
  – 7500 laad cycli met minder dan 2% capaciteit verlies. (dat is 20 jaar elke dag)

  http://www.demorgen.be/technologie/nieuwe-technologie-verdubbelt-batterijduur-tegen-2017-b27605e0/

  nieuwe scherm technologie
  – haalt het energie verbruik drastisch naar beneden
  – touch id in het scherm
  – saffier laagje tegen alle mogelijke krassen?

  connectiviteit
  – 5G
  – LiFi
  – nfc met meer capaciteit
  – sneller connectie maken met wifi

 • Profielfoto
  Spinozo

  Als ze dat voor elkaar krijgen verkopen ze er 500 miljoen