Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 14 maart 2017

‘iPhone Edition heeft geen curved scherm’

De iPhone Edition (of ‘iPhone 8’) die naar verwachting naast de iPhone 7s in september wordt gepresenteerd, begint steeds meer vorm te krijgen. De high-end telefoon van Apple krijgt naar verluidt een 5,8-inch scherm in een compacte behuizing.

Eerder hoorden we dat Apple niet alleen voor een groter, maar ook een gebogen scherm zou gaan. Analisten van IHS Markit claimen nu dat de iPhone-maker toch voor een vlak scherm heeft gekozen.

De iPhone 7 heeft ook een vlak scherm met subtiel afgeronde randen. Apple zou volgens de analisten bij dit scherm blijven omdat het aanzienlijk goedkoper en gemakkelijker in grote hoeveelheden te produceren is. Samsung is een van de weinige fabrikanten die zich wel aan gebogen OLED-schermen waagt. Dat is niet zo gek, want de Koreaanse fabrikant is eigenaar van een van de grootste schermfabrieken in Azië.

De iPhone 7 Plus, Samsung Galaxy S8 en LG G6.

De trend in smartphoneland is al een tijdje om de randen rondom het scherm kleiner te maken, waardoor een groter scherm in een compact toestel past. Apple heeft naar verluidt een manier gevonden om Touch ID direct in het scherm te integreren, waardoor de home-knop komt te vervallen. LG en Samsung passen dit al toe: de LG G6 (5,7-inch) en de Galaxy S8 (5.8-inch) zijn compacter dan de iPhone 7 Plus, maar hebben een groter scherm.

Onlangs hoorden we dat niet alleen de home-knop, maar ook de volumeknoppen verdwijnen en dat er een 3D-selfiecamera in het toestel komt. Ook zou de iPhone Edition snelladen via de Lightning-poort.
(Via: MacRumors)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iPhone Edition heeft geen curved scherm’
Sluiten