iPhone Edition: een overtuigend concept

18 reacties

Hoe ziet de volgende iPhone eruit? Naast de iPhone 7s, die hetzelfde ontwerp heeft als de iPhone 7, zien we naar verluidt ook een vooruitstrevende iPhone Edition (eerder ‘iPhone 8’ genoemd) met OLED-scherm, dunne randen en Touch ID in het scherm.

Apple onthult deze iPhone naar verwachting in september en tot die tijd zien we vele concepten. Deze van iDropNews vonden we erg overtuigend:

iPhone-8-Images-3
Klik/tap voor groter.
iPhone-8-Images-2
LG G6, iPhone Edition (concept) en Samsung Galaxy S8 – Klik/tap voor groter.
iPhone-8-Images-4
Klik/tap voor groter.
iPhone-8-Images-5-1
Klik/tap voor groter.
iPhone-8-Images3
Klik/tap voor groter.

Het zou tot slot zomaar mogelijk zijn om een dezer dagen een glim van de iPhone Edition op de vangen. Vorig jaar werd de eerdere foto van de iPhone 7 ook in maart gepubliceerd.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  SvS

  Ik snap strategie nog niet om 2 totaal verschillende iPhones te lanceren in september. Gewoon 1 ontwerp lanceren, doe niet zo ingewikkeld. Daarbij, bij bovenstaande krijg ik op een of ander manier een Android gevoel. Hoe het dan anders zou moeten, weet ik niet. Ik vind de ronde hoeken eigenlijk wel mooi.

 • Profielfoto
  donut

  Begrijp ik goed dat alle telefoons als 2 druppels op elkaar gaan lijken en dat dat het overtuigende is aan het concept?

 • Profielfoto
  Antaeus

  Geloof hier niets van!!! Dat ziet er wel erg Samsung uit!!!
  Dan slaan ze de plank wel erg mis als dit het zou worden!!!

 • Profielfoto
  GT1988

  Een afgerond scherm heeft volgens mij echt 0,0 toegevoegde waarde. Daarnaast zal je scherm sneller breken bij een val en fabrikanten van hoesjes zullen er ook niet blij mee zijn.

 • Profielfoto
  Ravaso

  Naast de iPhone 7s, die hetzelfde ontwerp heeft als de iPhone 7

  En de 7 is hetzelfde als de 6s en die is weer hetzelfde als de 6. ;!

  Dus 4 jaar hetzelfde ontwerp..

 • Profielfoto
  Niels

  Kunnen we nu eens een keer ophouden over welke fabrikant iets ‘jat’ van de ander. Smartphones zijn al jaren nagenoeg hetzelfde, alleen het OS heeft nog wat verschillen.

  Dit jaar is het jaar van randloos, glazen achterkant en 18:9 schermen, Apple heeft de fout gemaakt om voor de iPhone 7 nagenoeg hetzelfde design als de 6 uit te brengen, waarschijnlijk hadden ze vertraging met een nieuw ontwerp. Dus ja, ze lopen nu een beetje achter de feiten aan en van mij hadden ze beter de jaarlijkse update cyclus kunnen breken en de lancering in het voorjaar kunnen doen. Maar, aandeelhouders moet je ook tevreden houden.

  Persoonlijk vind ik wel dat ze een grote fout maken als ze in september twee modellen (7S en Edition) uit gaan brengen, niemand ziet voor het vierde jaar op rij te wachten op hetzelfde model voor de volle prijs.

 • Profielfoto
  Zakske

  De beeldverhouding van deze concept iPhone is totaal anders dan de 9:16 die Apple gebruikt, dat betekent dat alle apps herschreven moeten worden. Not gonna happen.

 • Profielfoto
  Koezel

  Speculaties… Geduld:grin:

 • Profielfoto
  Spam

  Leuk concept maar daarmee is het specifieke karakter van een iPhone wel echt weg. Je kunt de LG, Samsung en iPhone niet meer onderscheiden van elkaar..

 • Profielfoto
  Antaeus

  Precies!

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Wel grappig om te lezen hoe sommigen het beter denken te weten als een miljarden bedrijf. Heel appart en naïef.

 • Profielfoto
  no_poo

  Ik vind het wel mooi hoe Apple altijd de kleine handzame telefoon had in de tijd van de 3G, 4 en 5 series. Nu met de kleinere bezels heb je dé kans iets handzaams en compacts te maken. Dit concept negeert dat totaal en dat vind ik jammer.

 • Profielfoto
  fin

  Altijd leuk om concept tekeningen te zien. Maar dit is gewoon een Galaxy S8 met iOS schermpje.

  Deze van iDropNews vonden we erg overtuigend.

  Daar ben ik het niet mee eens, het lijkt mij juist heel onwaarschijnlijk.

 • Profielfoto
  Logan Legend

  Altijd iPhone, iPad smartwatch enz enz. Nooit over een enorme boost in de mac wereld. Zoals van G5 naar Mac Pro of van mac pro naar de zwarte mac pro.
  Ik weet dat macbookpro recent een update heeft gehad. Maar dat update is niet een grote update. wanneer maken ze weer zo’n grote update

 • Profielfoto
  PH-SKY

  Terwijl de geruchten en concepten over een gebogen scherm zich opstapelen, ben ik er nog steeds niet van overtuigd dat dit gaat gebeuren bij de volgende iPhone.

  De functie die Samsung bij de Edge gebruikt met digitale knopjes aan de zijkant om van alles tevoorschijn te halen, is vooral een gimmick, maar échte toegevoegde waarde die je na twee maanden nog steeds gebruikt, kan ik niet bedenken.
  Bijvoorbeeld het volume regelen zou ik nog altijd via hardware matige knoppen willen doen, zodat ik op gevoel het volume kan verhogen en niet perse naar het scherm hoef te kijken.

  Daarnaast geeft zo’n afgerond design een lelijk effect op de kleuren van het scherm en je krijgt ook het gevoel dat je telefoon veel dikker is dan werkelijk. En dit laatste gaat denk ik vooral tegen Apple-principes in.
  Het vooraanzicht van de iPhone in dit concept ziet er wel mooi uit (los van de curves), met de ontbrekende home knop en de dunne randen,maar ik denk dat Apple vast wel iets kan bedenken om dit te realiseren zonder gebogen scherm.

 • Profielfoto
  Vilscon

  Wat ik mij wel bedenk.. De foto van de iPhone met de camera-applicatie geopend is niet realistisch, tenzij Apple een andere sensor in de iPhone plaatst. De huidige iPhone heeft een 4:3 sensor (wat zorgt voor ‘vierkante’ foto’s), niet omwille vanuit technische limitaties, maar vanwege een specifieke visie.

  Een 16:9 sensor is geen probleem, maar daarvoor moeten ze wel hun strategie aanpassen.

  (Mocht je het relevant vinden: Samsung heeft, i.t.t. Apple altijd een 16:9 sensor gebruikt, maar met de S7 gekozen voor een 4:3 sensor, net als Apple.

 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Ze doen wat ze willen met die iPhone Edition. Hoe gekker hoe liever.

  Maar als ze daarnaast beslissen om hetzelfde ongewijzigde ontwerp van 4 jaar oud – aan dezelfde prijs – te verkopen als iPhone 7s, om dan lekker te cashen met die iPhone Edition van minimaal 1200 euro, dan zien ze mij echt niet meer terug bij Apple. Er zijn grenzen waar zelfs het arrogante Apple niet over moet gaan.

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Op deze plaatjes ziet dat scherm er ongeveer net zo lang uit als de straat waarin ik woon. Mijn hemel wat een lelijke beeldverhouding.

  En sja, leuke gimmick dat gebogen scherm. Maar wat voegt het toe? Juist ja: niks.

  Dat het scherm groter kan en de randen kleiner betekent vooral dat ik dus een kleinere telefoon in m’n zak zou kunnen stoppen met evenveel screen real estate. Dat vind ik aantrekkelijk. En van mij mag ie ook best 2 mm dikker zijn als ik daarmee een goede batterij krijg en niet zo’n achterlijk uitstekende camera. Vind het echt zo’n totale onzin dat alles maar dunner en dunner moet. Macbook’s zouden ondertussen batterylife van 24 uur moeten kunnen halen, ware het niet dat ze zo ongeveer flinterdun zijn tegenwoordig. Niet iedereen is een hipster… ik wil gewoon een degelijk apparaat. Zelfde geldt ook voor m’n telefoon. Ik wil er namelijk de hele dag op kunnen vertrouwen.

  En hoeveel verschillende modellen? Ik geloof er niet zo in. Ik denk dat als Apple echt een statement wil maken dat ze niet met een verwarrende lineup moeten komen maar gewoon een hele vette iPhone. Noem het voor mijn part de Edition of de 10 of de joepie. Maar er valt inderdaad iets te vieren. Het filmpje van de week met die mockup van een op de eerste iPhone gelijkende telefoon vond ik er mooi uitzien.

  Maar goed, wellicht ben ik een zeurende ouwe zak van de oude stempel. Van toen Apple de professional nog serieus nam enzo. En van toen Apple niet alleen maar bezig was met ‘hip’ zijn. Ik wil rock solid functionaliteit in een mooi ontworpen jasje.

  Conclusie: we kunnen er op los filosoferen maar we weten het pas in september. Ben heel benieuwd. Heb nu na 9 jaar iPhone een Android en die bevalt prima. Ben benieuwd of ik dan toch weer terug switch… Daarvoor moet er meer gebeuren dan een mooi toestel.. dan moet er ook fundamenteel iets veranderen aan iOS…