iPhone 8: Touch ID aan de achterkant?

9 reacties

Er is al het nodige bekend over de iPhone 8 (of: iPhone Edition) die in september naast de iPhone 7s moet uitkomen. Zo zou het toestel 5,8-inch OLED-scherm en 3D-camera’s aan de voor- en achterkant krijgen. De randen rond het scherm zouden grotendeels verdwijnen.

Dit roept wel vragen over Touch ID op. Waar gaat Apple de sensor die op de home-knop zat laten? Aanvankelijk dachten we in het scherm, maar volgens een nieuw gerucht komt de vinger­afdruk­scanner aan de achterkant.

Touch ID in scherm niet betrouwbaar

Volgens de website iDropNews, die claimt een contact met bronnen binnen Foxconn te hebben, zit Touch ID op een zo goed als definitief prototype van de nieuwe iPhone aan de achterkant. Apple zou het niet voor elkaar krijgen om de vinger­afdruk­scanner betrouwbaar achter glas te laten werken.

Daarnaast speculeert de site dat de dual-lens camera verticaal in plaats van horizontaal geplaatst zal worden, waarschijnlijk om een betere scherptediepte­werking te hebben wanneer de iPhone horizontaal wordt gebruikt in een AR/VR-headset.

iphone 8 home achterkant 16x9
Een concept – Klik/tap voor groter.

Moeilijk te geloven

Het besluit om de vinger­afdruk­scanner te verplaatsen zou gerechtvaardigd worden door een irisscanner in de selfiecamera die identificatie makkelijker moet maken. Om eerlijk te zijn, hebben we moeite dit te geloven. Apple staat niet bekend om het accepteren van compromissen, zeker niet als het om een belangrijk product als de iPhone gaat.

Een vinger­afdruk­scanner aan de achterkant is in vele gevallen gewoon minder praktisch. Zo kan de sensor niet worden gebruikt wanneer de telefoon op tafel ligt of in een houder voor de auto geklikt wordt. Sommige fabrikanten zijn zelfs teruggekomen op dit punt. Huawei verplaatste de vinger­afdruk­scanner in zijn P10-telefoon terug naar de voorkant na klachten van klanten.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  NoPlasticPhones

  Op dit moment ligt mijn iPhone naast me op mijn bureau. Moest het de iPhone 8 zijn geweest, had ik hem moeten ontgrendelen met de cijfercode i.p.v. Touch ID.

  Het lijkt mij inderdaad onwaarschijnlijk, maar als ze het toch doen, is dat voor mij een reden te meer om niet opnieuw voor een iPhone te gaan.

 • Profielfoto
  ro_me

  Waren andere fabrikanten niet juist afgestapt van de achterkant? Zoals Huawei met de P10. Dacht dat de achterkant juist niet aansloeg bij het publiek, om de rede van Plastic Phones hierboven. En ivm met hoesjes enz.

 • Profielfoto
  steveb

  Lijkt me wel wat
  Touch id in het Apple logo.
  Of met de camera ofzo?

 • Profielfoto
  Night

  Geen touch ID meer maar Facial Recognition?

 • Profielfoto
  steveb

  Stem herkenning?
  Oog scan?

 • Profielfoto
  Fabfacee

  En als je dan een hoesje gebruikt kan je de scanner niet gebruiken, erg handig;-)

 • Profielfoto
  arno1975

  Alles behalve dit. Wat NiPlasticPhones zegt.

 • Profielfoto
  wensink

  Ik heb liever dat ze een jaar wachten en het goed doen dan dit.
  Die camera zo verticaal vind ik dan wel weer wat hebben in combinatie met de nieuwe voorkant..
  Toch maar hopen dat het wel met dat ultra sonic principe werkt..

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Bij twijfel niet doen.
  Ik geloof er niks van dat Apple de Touch ID naar de achterkant verhuist.
  En ook niet dat er nu (al) een irisscanner komen.
  Apple strooit niet zo hard met nieuwigheden.

  Touch ID aan de achterkant is erg lastig. Veel mensen gebruiken de iPhone ook terwijl hij op tafel ligt. Dan zou je ‘m steeds moeten optillen om te ontgrendelen.
  No way! Als dat zou gebeuren zou ik de vergrendeling er vanaf halen.