Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 maart 2017

iPhone 8: Touch ID aan de achterkant?

Er is al het nodige bekend over de iPhone 8 (of: iPhone Edition) die in september naast de iPhone 7s moet uitkomen. Zo zou het toestel 5,8-inch OLED-scherm en 3D-camera’s aan de voor- en achterkant krijgen. De randen rond het scherm zouden grotendeels verdwijnen.

Dit roept wel vragen over Touch ID op. Waar gaat Apple de sensor die op de home-knop zat laten? Aanvankelijk dachten we in het scherm, maar volgens een nieuw gerucht komt de vinger­afdruk­scanner aan de achterkant.

Touch ID in scherm niet betrouwbaar

Volgens de website iDropNews, die claimt een contact met bronnen binnen Foxconn te hebben, zit Touch ID op een zo goed als definitief prototype van de nieuwe iPhone aan de achterkant. Apple zou het niet voor elkaar krijgen om de vinger­afdruk­scanner betrouwbaar achter glas te laten werken.

Daarnaast speculeert de site dat de dual-lens camera verticaal in plaats van horizontaal geplaatst zal worden, waarschijnlijk om een betere scherptediepte­werking te hebben wanneer de iPhone horizontaal wordt gebruikt in een AR/VR-headset.

Een concept – Klik/tap voor groter.

Moeilijk te geloven

Het besluit om de vinger­afdruk­scanner te verplaatsen zou gerechtvaardigd worden door een irisscanner in de selfiecamera die identificatie makkelijker moet maken. Om eerlijk te zijn, hebben we moeite dit te geloven. Apple staat niet bekend om het accepteren van compromissen, zeker niet als het om een belangrijk product als de iPhone gaat.

Een vinger­afdruk­scanner aan de achterkant is in vele gevallen gewoon minder praktisch. Zo kan de sensor niet worden gebruikt wanneer de telefoon op tafel ligt of in een houder voor de auto geklikt wordt. Sommige fabrikanten zijn zelfs teruggekomen op dit punt. Huawei verplaatste de vinger­afdruk­scanner in zijn P10-telefoon terug naar de voorkant na klachten van klanten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 8: Touch ID aan de achterkant?
Sluiten