Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 maart 2017
Leestijd: 1 minuut

iPhone 8: ‘Ook volumeknoppen verdwijnen’

Er wordt steeds meer bekend over de mysterieuze iPhone 8 (of iPhone X) die Apple dit jaar -ter ere van de tiende verjaardag van de iPhone- naast de iPhone 7s zou onthullen. Naast de home-knop, verdwijnen naar verluidt ook de volume­knoppen aan de zijkant.

Volgens bronnen van Fast Company vervangt Apple de volume­knoppen door aanraak­gevoelige modules die naadloos in de behuizing zijn verwerkt. De iPhone zou niet langer uitsparingen voor knoppen hebben.

Vorige week kwam het bericht naar buiten dat Apple doorzet met het overbodig maken van de home-knop, door vinger­afdrukscanner Touch ID in het scherm te integreren. De homeknop-functionalteit zou onderdeel worden van het OLED-scherm dat naar verwachting 5,7-inch groot is.

Concept: Consoclub.

De enige uitsparing op de iPhone 8 is naar verluidt voor de lightningpoort onderaan het toestel. Er was kort een gerucht over USB-C, maar dit is inmiddels weer ontkracht. Of er wel een fysieke powerknop is, blijft vooralsnog onduidelijk. Het toestel wordt in september verwacht, naast de iPhone 7s en iPhone 7s Plus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iPhone 8: ‘Ook volumeknoppen verdwijnen’
Sluiten