iPhone 8: ‘Ook volumeknoppen verdwijnen’

13 reacties

Er wordt steeds meer bekend over de mysterieuze iPhone 8 (of iPhone X) die Apple dit jaar -ter ere van de tiende verjaardag van de iPhone- naast de iPhone 7s zou onthullen. Naast de home-knop, verdwijnen naar verluidt ook de volume­knoppen aan de zijkant.

Volgens bronnen van Fast Company vervangt Apple de volume­knoppen door aanraak­gevoelige modules die naadloos in de behuizing zijn verwerkt. De iPhone zou niet langer uitsparingen voor knoppen hebben.

Vorige week kwam het bericht naar buiten dat Apple doorzet met het overbodig maken van de home-knop, door vinger­afdrukscanner Touch ID in het scherm te integreren. De homeknop-functionalteit zou onderdeel worden van het OLED-scherm dat naar verwachting 5,7-inch groot is.

iphone-nohome-16x9
Concept: Consoclub.

De enige uitsparing op de iPhone 8 is naar verluidt voor de lightningpoort onderaan het toestel. Er was kort een gerucht over USB-C, maar dit is inmiddels weer ontkracht. Of er wel een fysieke powerknop is, blijft vooralsnog onduidelijk. Het toestel wordt in september verwacht, naast de iPhone 7s en iPhone 7s Plus.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  no_poo

  Fysieke knoppen bieden zekerheid als de software het laat afweten. Aan de andere kant zie ik ze vaak stuk gaan. Bij de 3GS konden de volumeknoppen er vanaf vallen. Mijn iPhone 5 had een defecte sluimerknop. Home knop gaat ook vaak stuk… Ik zie heel regelmatig dat zwarte vierkantje met wit rondje bij mensen op het scherm ter vervanging van de fysieke knoppen.

 • Profielfoto
  mausje68

  Ik heb al een iPhone sinds de iPhone 3G en er is werkelijk nog nooit iets kapot gegaan aan een iPhone bij mij.

 • Profielfoto
  Wim Van Hemelrijk

  Ik had een iPhone 4 en nu mijn huidige 5S. Ik moet zeggen dat de kwaliteit enorm verschilt! Er is nooit iets stuk gegaan aan de 4, de 5S heeft al een nieuwe audiojack, de behuizing is gebogen (ja, zoals bendgate met de 6) en nu begint de lightningpoort te stotteren! En vertrouw me maar, ik draag ZEEEEEER goed zorg voor mijn spullen! Ik hoop dat de 7S of 8 of X terug beter gaat zijn…..

 • Profielfoto
  Edwin

  @no_poo Het enige voorval met een defecte homeknop heb gezien is van mijn huidige iPad3 hier moet ik harder op drukken. Ik verdenk m’n dochtertje hiervan. Ik heb nog nooit iemand gezien die toegankelijkheids assistentie nodig heeft omdat de homeknop niet werkt. En ik heb één keer een defecte sluimerknop gehad op m’n oude 4s. Maar dat kwam omdat de zuignap van m’n carkit houder besloot het raam los te laten. Hij viel toen met de sluimerknop op de versnellingspook. Logisch dat hij dan niet meer werkt. Deze heb ik toen zelf vervangen. Heb nog nooit onderdelen zomaar van m’n iPhone af zien vallen.

  On topic: Ik ben benieuwd naar hoe je de iPhone zonder knoppen kunt hetstarten na een eventuele vastloper. Niet dat ik dit vaak heb, maar in al die jaren dat ik iPhones gebruik is het toch een handjevol keren voorgekomen. Gezien de waterdichtheid die ze nastreven bij Apple verwacht ik niet dat ze een gaatje maken om de iPhone te herstarten met een paperclip of iets dergelijks. Dus wat dan?! Ik verwacht niet dat aanraakgevoelige knoppen blijven werken bij een vastloper.

 • Profielfoto
  SJEBloem

  @Wim Van Hemelrijk, het probleem van je Lighting-poort komt me bekend voor. Ik was al in de stress dat hij het niet meer deed, maakt slecht contact. Soms wel, soms niet. Oplossing? Heel erg simpel, pas een tanderstoker en probeer eens om het stof uit de poort te halen, zelf verbaasde ik me erover hoeveel stof er in z’n poort kan zitten. Tip: doe dit onder een felle lamp, dan kan je goed zien wat je doet.

  Als je dit al geprobeerd hebt en de poort leeg is weet ik het helaas ook niet.;!

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Wel heel voorzichtig en inderdaad met een tandenstoker en geen paperclip. In tegenstelling tot USB-C zitten de contactpennetjes bij Llightning in de poort (dus je iPhone).;-)

  Bij USB-C zitten die contactpennetjes in de kabel, dus als er één verbogen is dan vervang je de kabel. Bij Lightning is dat minder makkelijk.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het zou een hele verandering zijn als er inderdaad geen fysieke knoppen meer zouden zitten op de volgende iPhone. (Hoe die heet laat ik maar even in het midden). Hoe minder knoppen er op zitten, hoe minder er stuk kan, zou je zeggen.
  Ik heb in al die jaren intensief (maar voorzichtig!) iPhonegebruik meermalen meegemaakt dat er iets was met knoppen. De oude (nog bewegende) home button werd bij intensief gebruik na een jaar wat ‘lam’ en werkte dan niet zo lekker meer. Om dat te voorkomen gebruik ik standaard dat ‘vierkantje’ met knopjes op het scherm, waarmee je het gebruik van de fysieke knoppen beperkt. De aan/uit/sluimer knop is wel eens stuk geweest en van mijn iPhone 6 Plus deed de knop om de audio uit te zetten het niet meer. De home button op de iPhone 7s is in feite al geen knop meer, maar een plek om een signaal te geven naar de taptic engine of je Touch ID te gebruiken.

  De problemen met de Lightning poort zijn inderdaad vaak op stof terug te voeren. Ik had er last van dat m’n stekkertje niet makkelijk of niet helemaal in de poort kon. Verschillende mensen die ik ken zijn bij Apple Store of Reseller langs gegaan, waar soms zelfs een (niet tevoren zichtbare) prop stof eruit gepriegeld werd. (gratis – bij Apple of voor 5 euro bij een reseller).

  Kunnen we helemaal zonder knopjes. Het lijkt mij dat een aan/uit/reset knop te allen tijde noodzakelijk is! Voor de rest zie ik de iPhone 7s/8/10/X graag komen!:)

 • Profielfoto
  dollarbill2

  Geef mij maar de normale knoppen en aansluitingen terug.
  Ik heb al enkele weken een iPhone 7 en vind het drie keer klote..
  Gekloot met dat Touch ID en geen koptelefoonaansluiting.

  Het is jammer dat de vernieuwde versie van Nokia 3110 geen Whatssap toelaat, maar anders had ik dat wel gedaan.

 • Profielfoto
  no_poo

  Apple heeft zelfs een vervangingsprogramma voor de iPhone 5 en een mechanisch onderdeel is nou eenmaal gevoelig voor slijtage. Dat vind ik zo mooi aan de nieuwe IPhone 7 home knop waarbij er alleen trillingen zijn. Die worden overal in de software toegepast en dat is een opstapje naar die knoploze iPhone.

 • Profielfoto
  no_poo

  Geef mij maar de normale knoppen en aansluitingen terug.
  Ik heb al enkele weken een iPhone 7 en vind het drie keer klote..
  Gekloot met dat Touch ID en geen koptelefoonaansluiting.

  Het is jammer dat de vernieuwde versie van Nokia 3110 geen Whatssap toelaat, maar anders had ik dat wel gedaan.

  Vooral door die laatste zin begrijp ik niet wat je met dat dure toestel moet:lol:

 • Profielfoto
  html-junky

  Eindelijk die lelijke knoppen weg!

 • Profielfoto
  iMonkey

  Dat maakt het bijzonder moeilijk voor iPhone-cases denk ik. Ik heb zo’ Spigen, en voor het volume voel je die klik wat een handige terugkoppeling is.

  Verwijderen hardware-knoppen lijkt alleen veilig als de software foutloos werkt. Laatste jaar enorm veel problemen met software gehad. AssistiveTouch die blokkeert na bepaalde handelingen (bug gerapporteerd maar bij Apple verticaal geklasseerd neem ik aan). Dan kun je het wel schudden zonder fysieke Home-knop. Ironisch genoeg ben ik AssistiveTouch op mijn vorige iPhone moeten beginnen gebruiken net omdat de Home-knop volledig defect was.

  Laatst kon ik mijn iPhone niet ontgrendelen want bij het swipen dacht de software dat ik een half scherm naar links zat. Zelfs na compensatie geraakte ik niet tot het einde van de slider. Kon zelfs niet herstarten. Na wat zoeken gevonden dat je de Home en Lock ingedrukt moet houden. Zonder fysieke knoppen heb je dan een bricked iPhone.

  Ze zijn totaal verkeed bezig in Cupertino. Van de Mac zal ik moeilijk kunnen afscheid nemen, maar een volgende iPhone wordt steeds onwaarschijnlijk. Te duur en te veel te veel problemen.

 • Profielfoto
  MacbookTo

  Inderdaad hoe reset je dan? Ik heb regelmatig dat mijn iPhone nergens meer op reageert en ik een harde reset toe moet passen.
  Ik vind ‘knoppen’ wel fijn, bij storing. Het doet me denken aan 36 jaar geleden toen we met onze eigen Renault 16 in Tunesië op vakantie waren (een hele belevenis ;).
  De auto had elektrische raambediening en die ging kapot. Nog geen airco en in dat hete land konden de ramen toen niet meer open want handmatig waren de ramen niet te bedienen. Er zaten geen raamslingers in de auto. Grrrr.