Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 31 maart 2017
Leestijd: 2 minuten

‘iPhone 8 is minder curved dan Galaxy S8’

Woensdag onthulde Samsung de Galaxy S8 en wat opviel is dat het gebogen scherm niet langer optioneel is. Zowel de S8 als S8+ hebben een curved scherm. Volgt Apple deze trend met de iPhone 8/iPhone Edition? Nee, zegt een analist van JP Morgan.

De analist baseert zich op bronnen binnen Apple’s leveranciersketen. De volgende iPhone zou wel dunnere randen hebben, maar het scherm zou niet zo edge-to-edge als dat van Samsung’s nieuwe topmodel zijn.

Wisselende reacties op curved scherm

Het sterk gebogen scherm van de Galaxy S8 kon op wisselende reacties rekenen. Door de buiging lijkt de hele telefoon bijna uit scherm te bestaan, maar tekst en knoppen voor apps die niet voor de curve geoptimaliseerd zijn, lijken soms een beetje van het scherm te vallen. Aan de andere kant maakt een gebogen OLED-scherm wel nieuwe toepassingen mogelijk, zoals het weergeven van de tijd en notificaties of de tijd in het gebogen deel van het scherm terwijl de telefoon op stand-by staat.

Tekst en knoppen lijken een beetje van het scherm te vallen (screenshot uit Samsung Galaxy S8 promo) – Klik/tap voor groter.

Kwestie vingerafdruk­scanner

Minder randen stellen fabrikanten in staat een compacte telefoon van een groot scherm te voorzien, maar hierdoor moet de home-knop met Touch ID komen te vervallen. De vraag is: waar gaat de vingerafdruk­scanner heen? Apple heeft een techniek om deze in het scherm te verwerken, maar het is onbekend hoe betrouwbaar dit werkt. Een prototype van de iPhone 8 / iPhone Edition zou Touch ID aan de achterkant van het toestel hebben, een keuze die Samsung ook maakte.

Hoewel we in geruchten vaak over iPhone 8 spreken, gaat het toestel dat ter ere van de tiende verjaardag van de iPhone wordt uitgebracht waarschijnlijk ‘iPhone Edition’ heten. Het wordt in september als speciaal model naast de iPhone 7s verwacht. (Via: 9to5Mac)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘iPhone 8 is minder curved dan Galaxy S8’
Sluiten