Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 2 maart 2017
Leestijd: 1 minuut

iPhone 8: ‘Geen USB-C, wel snelladen’

Geen gebrek aan iPhone-geruchten, maar ze spreken elkaar wel tegen. Meldde de Wall Street Journal vorige week nog stellig dat de iPhone 8 (of iPhone X, of wordt het gewoon een 7s?) van USB-C voorzien zou worden, nu spreekt analist Ming-Chi Kuo dat tegen.

Kuo heeft goede bronnen binnen Apple’s leveranciersketen en meldt dat de volgende iPhone geen USB-C, maar wel snelladen via Lightning krijgt. Een aantal Android-toestellen hebben deze mogelijkheid al langer.

Er zou verwarring zijn ontstaan bij de Wall Street Journal. Apple wil de iPhone 8 via Lightning even snel laten laden als via USB‑C mogelijk zou zijn, maar de Lightning-poort niet vervangen omdat deze iets dunner en kleiner is dan USB‑C en er een groot ecosysteem van Lightning-accessoires bestaat.

MagSafe, USB-C en Lightning zijn momenteel op Apple-producten te vinden.

In Android-telefoons wordt vaak Qualcomm Quick Charge 4 gebruikt. Dat kan een accu binnen 15 minuten tot 50 procent te laden. Apple gaat de Lightning-poort volgens Kuo ondersteuning geven voor USB Power Delivery, waarmee tot 100 watt stroom overgedragen kan worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhone 8: ‘Geen USB-C, wel snelladen’
Sluiten