Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 maart 2017
Leestijd: 1 minuut

iOS 11 maakt 200.000 apps onbruikbaar en dat heeft positieve gevolgen

Naar verwachting wordt iOS 11 de eerste iOS-versie die alleen maar op 64-bits apparaten werkt. Dat wil ook zeggen dat apps die in het 32-bits-tijdperk zijn gemaakt stoppen met werken. Met iOS 10.3 worden de eerste voor­bereidingen al getroffen.

De meeste apps zijn inmiddels bijgewerkt, maar volgens een schatting van databureau Sensor Tower zijn 187.000 apps nog 32-bits. Deze zullen stoppen met werken en dat zorgt voor een snellere iPhone en iPad.

Snellere iPhone en iPad

Wanneer momenteel een 32-bits app wordt aangetroffen, laadt iOS naast de 64-bits ook 32-bits versies van frameworks en drivers. Dit zorgt voor meer geheugengebruik en dat het opstarten aanzienlijk langer duurt. Wanneer Apple de stap naar een volledig 64-bits besturings­systeem maakt, hoeft de hele 32-bits-laag niet meer parallel geladen te worden. Dit zal de snelheid van moderne iOS-apparaten ten goede komen.

Klik/tap voor groter.

iOS 10.3 sorteert voor

In iOS 10.3 sorteert Apple al voor op een 64-bits toekomst. Wanneer een 32-bits app wordt uitgevoerd, verschijnt de melding: “Deze app is niet geschikt voor toekomstige iOS-versies. De ontwikkelaar van deze app moet de app bijwerken om deze compatibel te maken.”

Na een tik op de knop voor meer info, verschijnt een lijst met apps die niet compatibel met 64-bits toestellen zijn en de waarschuwing dat deze niet geschikt zijn voor toekomstige iOS-versies. iOS 10.3 wordt binnen enkele weken verwacht en is momenteel in betafase. iOS 11 wordt tijdens WWDC 2017 op 5 juni onthuld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iOS 11 maakt 200.000 apps onbruikbaar en dat heeft positieve gevolgen
Sluiten