Instagram: live-video opslaan na uitzenden

0 reacties

Instagram laat gebruikers nu livestreams opslaan. De foto-app van Facebook kreeg eind vorig jaar de mogelijkheid tot het uitzenden van live-video, maar deze was direct na uitzending weg. Nu kan een live-video opgeslagen worden op de telefoon.

Na het uitzenden, krijgen gebruikers een knop rechtsboven die de livestreams naar de camerarol exporteert. Opgeslagen video’s zijn niet via Instagram terug te kijken en de reacties worden niet opgeslagen.

Bij de introductie van Instagram Live zei de dienst bewust geen mogelijkheid voor opslaan of terugkijken te hebben. Gebruikers zouden zich hierdoor comfortabeler voelen. Dit blijft deels van toepassing, want in tegenstelling tot Facebook Live en Periscope worden live-video’s met Instagram niet na uitzenden en opslaan op de feed gepost.

insta live opslaan 001
Klik/tap voor groter.

De mogelijkheid om uitzendingen op te slaan zit in versie 10.13 van de Instagram-app. Deze update is nu beschikbaar voor Europese gebruikers.

Reacties

0 reacties