Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 maart 2017

Inloggen DigiD voortaan ook per app

De overheid heeft een app uitgebracht die gebruikt kan worden om zonder wachtwoord in te loggen op sites die een DigID vereisen. Bij het gebruik van de app hoeft alleen nog maar een QR-code te scannen en een persoonlijke pincode in te voeren.

Het is momenteel mogelijk om met de app in te loggen bij DigiD Machtigen, DUO, Mijn DigiD, Studentenreisproduct en Studielink. Later dit jaar zullen meer organisaties inloggen met de app gaan ondersteunen.

Eerst activeren

Om de app te gebruiken, moet deze eerst als inlogmethode geactiveerd worden. Je doet dit via Mijn DigiD en kiest daar onder het kopje Inlogmethoden voor DigiD App. Om de app te activeren moet een QR-code op het scherm gescand worden en moet SMS-verficatie ingeschakeld zijn. De app vraagt je vervolgens ook om een persoonlijke pincode van vijf cijfers aan te maken, die dient als vervanging van je wachtwoord bij inloggen via de app. Er is geen ondersteuning voor Touch ID.

Desktop en mobiel

De app maakt inloggen op desktop en mobiel mogelijk. Op desktop-sites van de overheid kan na het invoeren van je gebruikersnaam een QR-code met de app gescand worden, terwijl op mobiel op een link getapt kan worden waarna de app zal openen. Het scannen van een QR-code is dan niet nodig.

Inloggen met de DigID-app – Klik/tap voor groter.

Wij hebben de app getest en deze werkt prima, maar of het nu écht sneller is dan een gebruikersnaam en wachtwoord (dat in iCloud-sleutelhanger of een password manager opgeslagen kan worden) valt te betwijfelen.

Reageer op artikel:
Inloggen DigiD voortaan ook per app
Sluiten