Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 31 maart 2017

iFixit vindt oude iPad in nieuwe iPad

De vorige week geïntroduceerde nieuwe iPad is een bijzonder apparaat. De tablet is dikker en zwaarder dan zijn voorganger (iPad Air 2), maar is ook aanzienlijk scherper geprijsd. Apple heeft dat voor elkaar gekregen door de iPad Air 1 uit 2013 te hergebruiken.

Dit blijkt uit een teardown van iFixit. De behuizing en een groot aantal onderdelen zijn gelijk aan die van de iPad Air uit 2013 en zelfs uit te wisselen. Er zijn ook enkele grote verbeteringen, zoals het scherm.

Scherm is beter, maar ook slechter

Het belangrijkste onderdeel van een iPad, het scherm, is zowel verbeterd als verslechterd. Apple heeft het scherm van de iPad Air 1 niet hergebruikt en de nieuwe iPad voorzien van een scherm dat 44 procent helderder is dan dat van de originele Air.

De iPad heeft echter geen gelamineerd scherm, wat wil zeggen dat het scherm en glazen oppervlak niet uit één onderdeel bestaan. De iPad Air 2 had wel een gelamineerd scherm dat voor aanzienlijk minder reflecties zorgt. Waarschijnlijk heeft Apple dit achterwege gelaten om de prijs laag te houden. Bijkomend voordeel is volgens iFixit dat het scherm van de nieuwe iPad makkelijker te vervangen is.

De iPad Air 1 uit 2013 (links) en iPad uit 2017 (rechts).

Op het scherm, de home-knop met Touch ID en nieuwe A9-chip is de nieuwe iPad vrijwel identiek aan de iPad Air uit 2013. De behuizing en lay-out van de componenten komt overeen. Ook de accu is met 32,9Wh identiek. Het blijkt zelfs mogelijk om onderdelen uit te wisselen:

De nieuwe 9,7-inch iPad is onder andere verkrijgbaar in de Online Apple Store. Het basismodel kost € 409 en is voorzien van 32GB opslag en Wi-Fi.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iFixit vindt oude iPad in nieuwe iPad
Sluiten