Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 29 maart 2017
Leestijd: 1 minuut

‘iCloud hackers’ vallen finaal door de mand

Het is game over voor de hackersgroep die zich Turkish Crime Family noemt en claimt de gegevens van 300 miljoen iCloud-accounts te hebben. De hackers dreigden aan de accounts gekoppelde iPhones en iPads te wissen als Apple geen losgeld zou betalen.

Apple ontkende dat er sprake was van een hack, waarop de hackers 54 werkende accounts aan ZDNet overhandigde. Is er toch meer aan de hand? Nee, blijkt uit een nieuwe analyse van 70.000 accounts.

99,9 procent oude data

Het Amerikaanse ZDNet schakelde Troy Hunt, de eigenaar van de website Have I Been Pwned in. Deze website beschikt over databestand van grote hacks en laat gebruikers zelf checken of hun wachtwoord uitgelekt is. Hunt vergeleek de 70.000 accounts die de hackers overhandigden met gegevens in zijn database en 99,9 procent is afkomstig van eerdere hacks.

Deze meeste data blijkt afkomstig van een hack bij de browsergame Evony in 2016, aangevuld met gegevens van hacks bij Last.fm en LinkedIn uit 2012. Dat is oude data die niet direct betrekking op iCloud-accounts heeft.

Via iCloud.com kan een iPhone gewist worden, bijvoorbeeld in geval van diefstal.

Het is duidelijk, alles wijst erop dat de zogenaamde hackers geen 300 miljoen iCloud-accounts in hun bezit hebben en er niet in zullen slagen Apple te chanteren. Natuurlijk kan het geen kwaad om twee-factor-authenticatie voor je Apple ID in te schakelen. In dit artikel beschrijft Apple hoe je dat doet. Check ook bij Have I Been Pwned of je Apple ID bij eerdere hacks is uitgelekt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘iCloud hackers’ vallen finaal door de mand
Sluiten