“Hackersgroep chanteert Apple met iCloud-accounts”

7 reacties

Een groep hackers met de naam Turkish Crime Family claimt de inloggegevens van ruim 300 miljoen iCloud-accounts te bezitten en chanteert Apple hiermee. De groep wil geld zien en dreigt de iOS-apparaten die aan de iCloud-accounts gekoppeld zijn te wissen.

De Turkse hackers willen $ 75.000 in Bitcoin of iTunes-tegoedkaarten ter waarde van $ 100.000. Indien Apple niet over de brug komt, worden de iPhones die aan de accounts gekoppeld zijn op 7 april gewist.

Apple trapt er niet in

De hackers gaven de Amerikaanse site Motherboard inzicht in de communicatie met Apple, maar zijn niet bereid bewijs te leveren. Het enige bewijs zou een video zijn waarop de hackers inloggen op het iCloud-account van een oudere vrouw en via iCloud.com haar foto’s tonen. Meer dan één account wordt niet getoond.

Apple’s security-team reageerde op een van de e-mails naar de groep: “We verzoeken je vriendelijk doch dringend de video te verwijderen, omdat deze ongewenste aandacht trekt. Wij willen je verder mededelen dat wij geen criminelen die de wet overtreden belonen.”

icloud-wis
Via iCloud.com kan een iPhone op afstand gewist worden. Bijvoorbeeld in geval van diefstal.

Het verhaal van de hackers is ook inconsistent. Een van de leden sprak over 559 miljoen account, terwijl de ander claimde dat de groep 300 miljoen accounts in bezit had. Dit is hoe dan ook een goede herinnering om twee-factor-authenticatie voor je Apple ID in te schakelen. In dit artikel beschrijft Apple hoe je dat doet.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  SteveSnobs

  Ali Baba en zijn keyboard helden. Die moet je ook altijd serieus nemen.

 • Profielfoto
  steveb

  @raymon
  Is het niet even slim om naast de 2 trap verificatie een backup te maken in nog 1 automatisch te. Laten herinneren op 6 april. Vlak voor de aanvan

 • Profielfoto
  HA Rold

  Hahahaha ja precies, Ali Baba en zijn 40 sukkel! ?

 • Profielfoto
  Imade

  2 staps ding heb ik gelukkig overal waar het kan, standaard aanstaan.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik geloof er helemaal niks van. 100.000 voor 300 miljoen accounts is ook een beetje weinig:razz:

 • Profielfoto
  Furbz

  Mensen, waarom gelijk Ali Baba dit en dat?

  Wat @MacAanZee zegt. Een ton aan, per slot van rekening…, iTunes
  tegoed. Haha. Wat moet je daar nou mee? En inderdaad wel aan
  de lage kant.

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  Elke sukkel kan zo’n mailtje naar Apple sturen