Google splitst Hangouts in Meet en Chat

3 reacties

Google schept orde in zijn verwarrende aanbod van chat-apps. Consumenten kunnen Allo gebruiken voor chatten en Duo voor videobellen. Voor zakelijk gebruik komt Google met Hangouts Chat voor zakelijke messaging en Hangouts Meet voor videovergaderen.

Hangouts Chat is een antwoord op het populaire Slack. Bedrijven kunnen verschillende chatrooms voor medewerkers aanmaken. Hangouts Meet lijkt meer op het oude Hangouts, dat zich richtte op videogesprekken.

Hangouts Chat

Google integreert in Hangouts Chat zijn volledige G-Suite, voorheen bekend als Google Apps. Zo kunnen gebruikers direct inhaken op Google Docs, Spreadsheet en Agenda. De zoekgigant voegt ook een bot aan ieder chatkanaal toe. De bot @meet kan bijvoorbeeld een meeting plannen door te kijken wanneer iedereen een gaatje in zijn agenda heeft. Het wordt ook mogelijk om eigen integraties en bots te maken. Uiteraard is alles doorzoekbaar.

Hangouts Chat is momenteel als beta te gebruiken via het Early Adopter Program.

hangouts-chat-001
Klik/tap voor groter.

Hangouts Meet

Hangouts Meet lijkt meer op het oude Google Hangouts, dat vooral gericht was op videobellen. Hangouts Meet is een moderner platform, zo is het aantal deelnemers verhoogd van maximaal 25 naar 30 en werkt de dienst zonder apps op plug-ins op basis van WebRTC. Dat is een probleem voor gebruikers van Safari, want Apple’s browser ondersteunt dit niet. Op de desktop kan uitgeweken worden naar Google Chrome, maar op iOS blijft een app noodzakelijk. De Google Hangouts-app is nog niet bijgewerkt met ondersteuning voor Hangouts Meet.

Hangouts Meet wordt vanaf vandaag naar alle gebruiker van G-Suite (voorheen Google Apps) uitgerold. Tot wanneer de oude versie van Hangouts beschikbaar blijft is onduidelijk. Het lijkt ons logisch dat Google op termijn alles naar zijn apps Allo en Duo verplaatst.

google hangouts meet
Klik/tap voor groter.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  En Apple kijkt toe en ziet het allemaal gebeuren…

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Schept orde? Ik snap er steeds minder van.
  Google begint nu een beetje met ‘there’s an app for that’ terwijl 60 apps hebben voor fatsoenlijk werken al lang niet meer handig is. Zeker niet in dat vreselijke drukke material design van ze.

 • Profielfoto
  AlmeerMac1

  Apple kijkt misschien toe, Google kijkt (en leest) mee…….