Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 maart 2017

Gmail: maximale grootte bijlagen nu 50MB, ondersteuning in Outlook verbeterd

Google gaat de maximale grootte voor bijlagen in Gmail verdubbelen. Gebruikers kunnen nu bijlagen van maximaal 50MB ontvangen, dit was voorheen 25MB. Dit geldt niet voor verstuurde bijlagen, die kunnen nog steeds maximaal 25MB groot zijn.

Microsoft maakt ook werk van Gmail en heeft vertraging bij het ontvangen en verzenden van e-mail in Outlook voor iOS opgelost. Outlook 2016 voor Mac krijgt ondersteuning voor Google Agenda en Contacten.

Grotere bijlagen binnen drie dagen

Op zijn G Suite-blog schrijft Google dat grotere bijlagen vanaf donderdag uitgerold worden en binnen drie dagen voor iedereen werken, ook voor gebruikers die en eigen domeinnaam hebben gekoppeld. Hierdoor kunnen bijlagen tot maximaal 50MB ontvangen worden. Het is niet duidelijk waarom het verzenden van bijlagen tot 25MB beperkt blijft. Volgens Google is zijn Drive-dienst de beste manier om grote bijlagen te versturen. 

Google Agenda en Contacten in Outlook

Terug naar de Mac. Microsoft gaat de ondersteuning voor Google Agenda en Google Contacten in Outlook 2016 uitbreiden. Hierdoor kunnen Outlook-gebruikers direct vanuit de applicatie afspraken in hun Google Agenda bewerken en creëren zonder afhankelijk te zijn van het web en iOS-applicaties van Google.

Ondersteuning voor Google Agenda en Contacten is momenteel alleen als bèta beschikbaar. Wie wil testen, kan zich abonneren op het betaprograma. Dit kan via het menu HelpControlleer op Updates en vervolgens te kiezen voor het insider-programma (fast). Later dit jaar moet de vernieuwing voor alle gebruikers beschikbaar zijn.

Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gmail: maximale grootte bijlagen nu 50MB, ondersteuning in Outlook verbeterd
Sluiten