Gmail: maximale grootte bijlagen nu 50MB, ondersteuning in Outlook verbeterd

4 reacties

Google gaat de maximale grootte voor bijlagen in Gmail verdubbelen. Gebruikers kunnen nu bijlagen van maximaal 50MB ontvangen, dit was voorheen 25MB. Dit geldt niet voor verstuurde bijlagen, die kunnen nog steeds maximaal 25MB groot zijn.

Microsoft maakt ook werk van Gmail en heeft vertraging bij het ontvangen en verzenden van e-mail in Outlook voor iOS opgelost. Outlook 2016 voor Mac krijgt ondersteuning voor Google Agenda en Contacten.

Grotere bijlagen binnen drie dagen

Op zijn G Suite-blog schrijft Google dat grotere bijlagen vanaf donderdag uitgerold worden en binnen drie dagen voor iedereen werken, ook voor gebruikers die en eigen domeinnaam hebben gekoppeld. Hierdoor kunnen bijlagen tot maximaal 50MB ontvangen worden. Het is niet duidelijk waarom het verzenden van bijlagen tot 25MB beperkt blijft. Volgens Google is zijn Drive-dienst de beste manier om grote bijlagen te versturen. gmail-new-2016-16x9

Google Agenda en Contacten in Outlook

Terug naar de Mac. Microsoft gaat de ondersteuning voor Google Agenda en Google Contacten in Outlook 2016 uitbreiden. Hierdoor kunnen Outlook-gebruikers direct vanuit de applicatie afspraken in hun Google Agenda bewerken en creëren zonder afhankelijk te zijn van het web en iOS-applicaties van Google.

Ondersteuning voor Google Agenda en Contacten is momenteel alleen als bèta beschikbaar. Wie wil testen, kan zich abonneren op het betaprograma. Dit kan via het menu HelpControlleer op Updates en vervolgens te kiezen voor het insider-programma (fast). Later dit jaar moet de vernieuwing voor alle gebruikers beschikbaar zijn.

outlook-google-calendar-001
Klik/tap voor groter.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  SvS

  Ik snap het niet helemaal met dat 25/50MB verhaal. Hoe zit het nu? Wel, maar toch niet?

 • Profielfoto
  SvS

  En ik kan op de iPhone mijn bericht niet aanpassen dus excuses voor dubbele bericht: wanneer gaat MS Outlook fatsoenlijk om met smileys/emoji en html/css?
  Elk mail wat duidelijk vanuit Outlook verstuurd is, staat ergens een losse J aan eind van een zin, die met een knipoogje bedoeld wordt. Ik vind dat echt een slordig programmeerwerk.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik snap het niet helemaal met dat 25/50MB verhaal. Hoe zit het nu? Wel, maar toch niet?

  .
  Je kunt denk ik tot 50mb ontvangen en maar 25mb versturen. Dat wilt niet zeggen dat iedereen Gmail gebruikt. Iemand kan bij een andere provider jou dus wel een bijlage van 35mb sturen zodat jij het kunt ontvangen.

  Mijn rest vooral de vraag waarom zou je dat willen. Mailservers zijn vaak niet snelheidsmonsters en het verzenden van 25mb is een hele klus terwijl je toch relatief eenvoudig folders kunt delen en sharing linkjes aanmaken overal en nergens.

 • Profielfoto
  SvS

  Thanks. Klopt, ben er persoonlijk niet enthousiast over. Maar om te weten dat het kàn, is prima.