Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 31 maart 2017
Leestijd: 2 minuten

Gezichtsherkenning Galaxy S8 te foppen met foto

Je telefoon ontgrendelen met gezichts­herkenning klinkt handig, zeker als de vingerafdrukscanner op de achterkant zit, maar veilig is het niet. De gezichts­herkenning van de Samsung Galaxy S8 blijkt eenvoudig te misleiden met een foto van je gezicht.

De video hieronder laat zien hoe de telefoon met een foto van een gezicht op een andere telefoon te ontgrendelen is. Dit toont aan dat simpele gezichts­herkenning geen vervanging is van een vingerafdruk of code.

De test werd uitgevoerd op een demomodel en het is niet bekend of de geïnstalleerde software overeenkomt met de definitieve versie van Android voor de Galaxy S8. Samsung biedt ook de mogelijkheid om de telefoon te ontgrendelen met een vingerafdruk of irisscan. Dat laatste is volgens de fabrikant een bijzonder veilige optie, maar wel minder snel.

Dit brengt ons bij het recente gerucht dat Apple geïnteresseerd is in gezichtsherkenning. De selfie-camera van de iPhone 8 zou in staat zijn om 2D en 3D te mixen om een gezicht nauwkeurig te identificeren. Het blijft echter speculatie en wij zijn van mening dat een fabrikant gezichts­herkenning niet aan zou moeten bieden als methode om de telefoon te ontgrendelen. Hoeveel waarschuwing je er ook aan hangt, er zullen altijd gebruikers zijn die voor de makkelijkste methode gaan.

*Insert grapje dat het allemaal wel meevalt zolang de telefoon maar niet explodeert*

Update: Reactie Samsung

Samsung zegt in een reactie op dit artikel het volgende:

De Galaxy S8 voorziet in verschillende vormen van biometrische beveiliging met het hoogste veiligheidsniveau, waaronder de irisscanner en vingerafdrukscanner. Daarnaast biedt de Galaxy S8 gebruikers meerdere opties om hun telefoon te ontgrendelen, via biometrische beveiliging of via gemakkelijkere opties, zoals swipe en gezichtsherkenning.

Het is belangrijk te benadrukken dat gezichtsherkenning, hoewel gemakkelijk, alleen gebruikt kan worden om de Galaxy S8 te ontgrendelen en niet gebruikt kan worden om toegang te krijgen tot Samsung Pay of de Beveiligde Map.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Gezichtsherkenning Galaxy S8 te foppen met foto
Sluiten