Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 maart 2017
Leestijd: 1 minuut

Omdat het kan: Gameboy-emulator op de Apple Watch

We wachten nog op de dag waarop iemand Rollercoaster Tycoon 2 naar de Apple Watch brengt, maar tot die tijd is dit ook erg cool. Ontwikkelaar Gabriel O’Flaherty-Chan heeft een Gameboy-emulator voor Apple’s slimme horloge gemaakt.

Het project heet Giovanni (naar de boef uit Pokémon Yellow) en is open source. De ontwikkelaar gebruikt naast het touchscreen de digital crown om door menu’s te bladeren en een aantal knoppen op het scherm.

Uiteraard staat Apple dit soort applicaties niet toe en dien je zelf aan de slag te gaan met Xcode en het project op Github om de emulator weekend te krijgen. Het is overigens vooral een experiment. Serieus gamen gaat niet op het kleine scherm, de software is traag en de framerate valt tegen.

Klik/tap voor groter.

De grootste hobbel bij het ontwikkelen was het gebrek aan Metal op de Apple Watch. De ontwikkelaar schrijft in een blogpost dat er geen ondersteuning is voor het moderne grafische framework dat ontwikkelaars de GPU van een apparaat direct laat aanspreken. De emulator werkt nu met CoreGraphics om de beelden te tonen. Dat is erg inefficiënt en de ontwikkelaar hoopt dat Apple met watchOS 4 meer grafische mogelijkheden naar de Watch brengt.

Klik/tap voor groter.
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Omdat het kan: Gameboy-emulator op de Apple Watch
Sluiten