Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 28 maart 2017

Facebook vernieuwt zijn app met Stories

“Ja, hallo, Facebook hier. Of je even wil stoppen met het gebruik van Snapchat -dat zich tot onze grote frustratie niet door ons liet overnemen- want wij hebben nu ook overal Stories. Zelfs in de Facebook-app ontkom je er niet meer aan. Ok? Thanks!”

Na Instagram, WhatsApp en Messenger krijgt de Facebook-app nu Stories, verhalen met foto’s en video’s die na 24 uur verdwijnen. Ook Messenger heeft een nieuwe functie voor het live delen van je locatie.

Indeling Facebook-app op de schop

Samen met de introductie van Stories, heeft Facebook de indeling van de zijn app veranderd. De bovenbalk biedt nu de mogelijkheid om direct een foto of video naar een vriend te sturen die na 24 uur verdwijnt (net als Snapchat) en de mogelijkheid om een publiek ‘verslag’ te maken dat bestaat uit foto’s en video’s die na 24 uur verdwijnen.

Een veeg naar rechts opent nu de camera en de veeg naar links voor een overzicht van vrienden die online zijn is verdwenen. Rechts tref je een knop die je naar Messenger brengt aan.

Klik/tap voor groter.

Live locatie in Messenger

Naast de Facebook-app, krijgt ook Messenger een nieuwe functie. Gebruikers kunnen hun locatie live met elkaar gaan delen. Dit werkt in individuele chats, maar ook in chatgroepen, zodat gebruikers kunnen delen wanneer ze op een bepaalde plaats aankomen voor bijvoorbeeld een afspraak.

De functie verschijnt de komende tijd in de balk met iconen boven het toetsenbord. Na een tik op de balk met “deel live locatie” kan ingesteld worden hoe hoe lang het delen van de locatie mag duren. Het is ook mogelijk om een bepaalde locatie als bestemming te markeren, zodat de ontvanger ziet hoe lang je nog onderweg bent.

iOS heeft deze functie overigens native ingebouwd. Door in de berichten-app op het info-icoon rechtsboven te klikken, kun je je locatie tijdelijk met een contact delen. Permanent je locatie delen met vrienden kan door middel van de Zoek mijn Vrienden-app die al jaren beschikbaar is.

Zoals altijd rolt Facebook de functies geleidelijk uit en verschijnen deze niet direct bij alle gebruikers.

(Uitgelichte afbeelding: Facebook-CEO Mark Zuckerberg met een hondenfilter. Een van de functies die Facebook nog niet van Snapchat heeft gekopieerd…)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Facebook vernieuwt zijn app met Stories
Sluiten