Facebook test reactie-emoji in Messenger

2 reacties

De reactie-emoji die sinds enige tijd in de Facebook-feed gebruikt kunnen worden, komen naar Messenger. Het sociale netwerk test dit momenteel op kleine schaal, weet TechCrunch. Messenger krijgt iets andere reacties dan de Facebook-feed.

Zo is het niet mogelijk om een post op Faceook niet leuk te vinden, maar Messenger heeft wél een duimpje omlaag. Daarnaast zijn er ook reacties die liefde, lachen, verbazing en verdriet uitbeelden.

Duimpje omlaag is ‘Nee’

Volgens Facebook moet het duimpje omlaag vooral als een “nee” gezien worden en niet als een dislike gezien worden. Mensen plannen via chat-apps vaak afspraken en een duimpje omlaag of omhoog kan een simpele manier van afwijzen of bevestigen zijn.

facebook-messenger-reactions
Klik/tap voor groter.

De reactie-emoji zijn momenteel slechts voor een aantal gebruikers zichtbaar. Ze kunnen geactiveerd worden door over een bericht te vegen (mobiel) of met de muis op een bericht te gaan staan (desktop). Als de functie bij testers is de smaak valt, wordt deze naar alle gebruikers van Messenger uitgerold. iMessage heeft een vergelijkbare mogelijkheid tot het geven van reacties en ook zakelijke chat-app Slack biedt deze optie.

imessage-reactie-001
Reacties in iMessage – Klik/tap voor groter.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    Ome Kor

    (n) waarom alleen in Messenger?

  • Profielfoto
    Polonium-210

    ‘komt naar’, dit zinnetje wordt zo vaak gebruikt dat het een beetje begin te irriteren. Sorry hoor ☺️