Facebook test reactie-emoji in Messenger

Raymon op 06 maart 2017 2 reacties Laatste door Polonium-210

De reactie-emoji die sinds enige tijd in de Facebook-feed gebruikt kunnen worden, komen naar Messenger. Het sociale netwerk test dit momenteel op kleine schaal, weet TechCrunch. Messenger krijgt iets andere reacties dan de Facebook-feed.

Zo is het niet mogelijk om een post op Faceook niet leuk te vinden, maar Messenger heeft wél een duimpje omlaag. Daarnaast zijn er ook reacties die liefde, lachen, verbazing en verdriet uitbeelden.

Duimpje omlaag is ‘Nee’

Volgens Facebook moet het duimpje omlaag vooral als een “nee” gezien worden en niet als een dislike gezien worden. Mensen plannen via chat-apps vaak afspraken en een duimpje omlaag of omhoog kan een simpele manier van afwijzen of bevestigen zijn.

facebook-messenger-reactions

Klik/tap voor groter.

De reactie-emoji zijn momenteel slechts voor een aantal gebruikers zichtbaar. Ze kunnen geactiveerd worden door over een bericht te vegen (mobiel) of met de muis op een bericht te gaan staan (desktop). Als de functie bij testers is de smaak valt, wordt deze naar alle gebruikers van Messenger uitgerold. iMessage heeft een vergelijkbare mogelijkheid tot het geven van reacties en ook zakelijke chat-app Slack biedt deze optie.

imessage-reactie-001

Reacties in iMessage – Klik/tap voor groter.

Raymon is vaste redacteur bij OMT, maar noemt zich liever redactieninja. Ook te volgen op Twitter en wekelijks te horen in de TechSnacks Podcast. Lees meer artikelen van Raymon.

En nu?

2 reacties

Profielfoto

Ome Kor op 06 maart 2017

(n) waarom alleen in Messenger?

Profielfoto

Polonium-210 op 07 maart 2017

‘komt naar’, dit zinnetje wordt zo vaak gebruikt dat het een beetje begin te irriteren. Sorry hoor ☺️

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?