Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 1 maart 2017
Leestijd: 1 minuut

Facebook nu ook op de Apple TV

Facebook heeft zijn eigen Apple TV-app uitgebracht. De app heet Facebook Video en richt zich op het bekijken van de video’s die op het sociale netwerk geplaatst zijn. Het is niet mogelijk om andere updates van vrienden te bekijken. Eenvoudig en no-nonsense.

Allereerst worden de video’s die vrienden gedeeld hebben getoond, daarna de video’s van pagina’s die je volgt en tot slot is er een sectie met aanbevelingen en uitgelichte live-videostreams.

VIdeo’s van pagina’s die je volgt (klik/tap voor groter).

Eindeloos kijken

Wanneer je eenmaal een video start, worden na afloop eindeloos nieuwe video’s geladen. Op het gebied van inhoud verschil de app niet van de web of app-versie van Facebook. Verwacht veel korte fragmenten, kattenvideo’s en grappige viral-achtige clips.

Door op de Apple TV-afstandsbediening naar beneden te vegen, kun je zelf een aanbevolen video als volgende video kiezen. Het tonen van reacties kan per video in- of uitgeschakeld worden. Omdat de Apple TV geen webbrowser heeft, is het niet mogelijk om links die in reacties of omschrijvingen zijn geplaatst te bekijken.

Suggesties na het bekijken van een video – Klik/tap voor groter.

Aanmelden goed geregeld

Misschien heb je je ooit afgevraagd waar het tabblad ‘apparaatverzoeken’ in de Facebook-app voor is. Met de Apple TV-app komt dit van pas. Je hoeft geen gebruikersnamen of wachtwoorden in te typen, maar het verzoek tot aanmelden slechts vanuit de iOS-app goed te keuren. Om te verifiëren dat het juiste apparaat verbinding maakt, wordt een code weergeven. Als je geen Facebook-app hebt, kan deze code ook via het web op facebook.com/device overgenomen worden. Andere apps kunnen hier een voorbeeld aan nemen.

Eenvoudig aanmelden zonder wachtwoord overtypen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Facebook nu ook op de Apple TV
Sluiten