Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 maart 2017

Facebook Live ook vanaf desktop mogelijk

Naast iOS en Android is het nu ook mogelijk om live op Facebook te gaan via macOS of Windows. De functie is vandaag geactiveerd. Streamen kan vanuit direct de browser met de webcam, of via een externe applicatie zoals OBS, Wirecast of XSplit.

Live gaan kan via de browser door bij een nieuwe post ‘Live Video’ te kiezen. Dan worden de webcam en microfoon van de computer gebruikt. Wie een externe applicatie gebruikt kan een RTMP-streamsleutel aanvragen.

Vloggers, gamers en evenementen

Facebook mikt met de mogelijkheid om live vanaf de desktop te gaan duidelijk op publiek dat doorgaans op YouTube of Twitch zit. Denk aan vloggers en gamers, maar ook evenementen die hun Facebook-fans mee willen laten genieten. Streamen met de webcam of professionele software is hiervoor geschikter dan een smartphone.

Een Live Video maken via Facebook.com op de desktop.

Facebook focust zich tegenwoordig op video. Onlangs bracht het sociale netwerk van Mark Zuckerberg een eigen Apple TV-app uit en naar verluidt kunnen artiesten binnenkort ook hele videoclips op Facebook delen. Wij hopen vooral dat de mogelijkheid om vanaf de dekstop te streamen niet leidt tot een gigantische toename aan polls die vermomd zijn als live video.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Facebook Live ook vanaf desktop mogelijk
Sluiten