Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 6 maart 2017
Leestijd: 2 minuten

Een beetje Safari in de Nintendo Switch?

Heeft Nintendo een kleine versie van Apple’s browser Safari in zijn nieuwe console -de Switch- gestopt? Diverse lezers melden iets opmerkelijks bij het koppelen van hun Twitter-account aan de Switch. Volgens Twitter wordt Safari gebruikt om in te loggen.

Twitter stuurt bij inloggen vanaf een nieuw apparaat een melding per e-mail en daar staat inderdaad “Apparaat: Safari”. Nintendo licht niet toe hoe dit kan, maar wij hebben wel een idee wat er aan de hand is.

Twitter in de war

Dit lijkt een foutje van Twitter, dat alle onbekende browsers die op WebKit gebaseerd zijn aanziet voor Safari. WebKit is de rendering engine (de motor) achter Safari en geheel open source. Nintendo heeft de browser die de Switch gebruikt om te koppelen met sociale media-accounts hierop gebaseerd. Google Chrome en Opera werken ook met een variant van WebKit en deze browsers worden wel door Twitter herkend.

Klik/tap voor groter.

Officieel (nog) geen browser

De Switch heeft officieel geen browser, maar voor het koppelen van sociale media-accounts moet kort een stap naar een browser gemaakt worden. Het is waarschijnlijk dat Nintendo later alsnog een browser toevoegt. Een slimme Reddit-gebruiker heeft door de pagina die getoond wordt het het koppelen Facebook te kapen al kort toegang tot de browser. Deze lijkt Facebook correct te weergeven. Waarschijnlijk heeft Nintendo de interface nog niet klaar of worden nog andere optimalisaties uitgevoerd.

De User Agent van de browser in de Switch geeft aan dat er gebruik wordt gemaakt van WebKit Engine 601.6. Safari in macOS Sierra 10.12.4 is gebaseerd op versie 603.1. Nintendo is dus aardig up-to-date en je kunt ervan uitgaan dat de Switch moderne websites op een correcte manier weergeeft wanneer de browser eenmaal af is. (Tipgevers: Niels, Ben, Christiaan)

Facebook op de Switch – Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Een beetje Safari in de Nintendo Switch?
Sluiten