Een beetje Safari in de Nintendo Switch?

9 reacties

Heeft Nintendo een kleine versie van Apple’s browser Safari in zijn nieuwe console -de Switch- gestopt? Diverse lezers melden iets opmerkelijks bij het koppelen van hun Twitter-account aan de Switch. Volgens Twitter wordt Safari gebruikt om in te loggen.

Twitter stuurt bij inloggen vanaf een nieuw apparaat een melding per e-mail en daar staat inderdaad “Apparaat: Safari”. Nintendo licht niet toe hoe dit kan, maar wij hebben wel een idee wat er aan de hand is.

Twitter in de war

Dit lijkt een foutje van Twitter, dat alle onbekende browsers die op WebKit gebaseerd zijn aanziet voor Safari. WebKit is de rendering engine (de motor) achter Safari en geheel open source. Nintendo heeft de browser die de Switch gebruikt om te koppelen met sociale media-accounts hierop gebaseerd. Google Chrome en Opera werken ook met een variant van WebKit en deze browsers worden wel door Twitter herkend.

switch-safari-001
Klik/tap voor groter.

Officieel (nog) geen browser

De Switch heeft officieel geen browser, maar voor het koppelen van sociale media-accounts moet kort een stap naar een browser gemaakt worden. Het is waarschijnlijk dat Nintendo later alsnog een browser toevoegt. Een slimme Reddit-gebruiker heeft door de pagina die getoond wordt het het koppelen Facebook te kapen al kort toegang tot de browser. Deze lijkt Facebook correct te weergeven. Waarschijnlijk heeft Nintendo de interface nog niet klaar of worden nog andere optimalisaties uitgevoerd.

De User Agent van de browser in de Switch geeft aan dat er gebruik wordt gemaakt van WebKit Engine 601.6. Safari in macOS Sierra 10.12.4 is gebaseerd op versie 603.1. Nintendo is dus aardig up-to-date en je kunt ervan uitgaan dat de Switch moderne websites op een correcte manier weergeeft wanneer de browser eenmaal af is. (Tipgevers: Niels, Ben, Christiaan)

switch-browser-001
Facebook op de Switch – Klik/tap voor groter.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  pimmink

  Webkit is opensource, dus het is niet een hele gekke keuze toch?

 • Profielfoto
  Melle

  Helemaal geen idee wat ik hiermee moet… niets dus waarschijnlijk. ?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Jullie begrijpen het niet. Deze Switch is eigenlijk door Apple gemaakt maar dit paste niet in de line-up van producten. iSwitch en Apple Switch dat zijn geen productnamen dus na de waardeloze samenwerking tussen Apple en Nintendo met Mario Run kwam er een discussie over wie nu echt waardeloos was Apple of Nintendo. Toen heeft Apple Nintendo dit product gegeven en gezegd, eigen kleurtjes en merknaam erop. Spelletjes uitbrengen en hier heb je je succes.

  Zo is het gegaan. Al heeft Tim dat niet met de CEO van Nintendo besproken want die flipper spreekt geen Engels dus hebben ze dat allemaal een beetje onder de tafel geregeld terwijl veel mensen bij Nintendo nog steeds denken dat zij echt dit ding gemaakt hebben alleen lag dit ding al 3 jaar bij Apple op de bekende plank.

 • Profielfoto
  Jan G

  Hé die Niels komt bij mij uit de buurt! Nutteloze informatie, maar ik vind het leuk.

 • Profielfoto
  polansky

  Kinderspeelgoed.

 • Profielfoto
  computer space
 • Profielfoto
  Loek1991

  Een slimme Reddit-gebruiker heeft door de pagina die getoond wordt het het koppelen Facebook te kapen al kort toegang tot de browser. Deze lijkt Facebook correct te weergeven.

  Kan dit vertaald worden naar correct Nederlands?

 • Profielfoto
  DBLCreations

  Auw:
  https://www.youtube.com/watch?v=Cb-srOfRqNc

  Wat auw? Ik heb het filmpje ook gezien, ik heb zelf ook een Nintendo Switch en geen enkel probleem, niet met de joy-cons, niet met het scherm, geen krassen en al dieje zever.

  Ik zit ook in een Nintendo Switch groep met bijna 14 000 leden en daar zijn er 2 uit gekomen die krassen zouden hebben op hun scherm van in en uit het dock te halen. Ik vraag mij meer af hoe die 2 uit die 14 000 hun Switch uit hun dock halen dan hoe die krassen op dat scherm komen.

  Ik ben niet noodzakelijk een Nintendo fanboy, ik heb ook een Playstation en zie me meer als een Playstation fanboy. Maar al dat gezever over dat de Switch slecht zou zijn is echt heel vreemd als je ziet dat de Switch het zelfs beter doet dan de Wii in de eerste 2 dagen van het lanceren, dan denk ik dat Nintendo wel goed bezig is. Een paar defecten kan altijd gebeuren, dat is niet anders me Playstation of Xbox…

  Daarom zijn het zeker geen slechte consoles. Het is nu eenmaal technologie en dat kan al eens fout lopen, ook bij Apple trouwens…;-) Laat ons bv de super dure Mac Pro’s niet vergeten waarbij vooral de zwaarste GPU’s ( D700) teruggestuurd moesten worden omdat er problemen waren… En dat voor een toestel van (afhangend hoe je het samenstelt, de prijs oploopt tot ong. €12 000). Dat is pas AUW!

 • Profielfoto
  xaddict

  Beetje jammer dan weer dat ze voor een meteen al achterhaalde render engine kiezen (webkit) terwijl Blink (langzaamaan allang geen tak meer van webkit maar een op zichzelf staande engine, opensource) ondertussen al véél verder is. Safari en webkit wordt aan alle kanten voorbij gestreefd (html5test.com)

  Maar nintendo heeft eerder al verouderde web tech gekozen bij de Wii en de Wii U dus verrassend is het niet.